Merko Ehitus: paljude projektide teostamine on lükatud tulevikku

Merko Ehituse juhatuse liige Alar Lagus
ütles aripaev.ee-le, et ehitustempo on aeglustunud pankade karmistunud
laenutingimuste tõttu.

„Tuginedes meie värskele kvartaliaruandele, on ehituse kasvutempo aeglustunud seetõttu, et pankade karmistunud laenutingimused ning negatiivsed ootused majanduse edasise kasvus osas on vähendanud ettevõtete investeerimisaktiivsust ning paljude projektide teostamine on lükatud edasi tulevikku," rääkis Lagus.

Aasta teiselt poolelt tervikuna võib oodata sarnaselt kogu regiooni majandusele kasvu aeglustumist. „Oluline on ka silmas pidada, et sektori sesoonsuse tõttu on neljas kvartal ehituses traditsiooniliselt väiksema aktiivsusega kvartal, kuna võimalusel tehakse enamik töid pigem soojemal perioodil valmis," märkis juhatuse liige.

"Võrreldes 2006. aasta kolmanda kvartaliga kallines ehitusteenus Lätis 23,8%, Leedus 14,6% ning Eestis 12,1%, sealhulgas kallinesid tööjõukulud Lätis 40,4% ja Eestis 21,1%," kommenteeris Alar Lagus ehituse hinnatõusu.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised