Pronksiöö kahandas Eestis välisturistide arvu

Eesti ja maailma turismi ülevaatest 2007.
aasta jaanuarist kuni septembrini selgub, et pronkssõduri teisaldamine vähendas
turistide arvu Venemaalt.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Turismiarenduskeskus (EAS) avaldatud ülevaatest selgub, et Eestis kasvas välisturistide arv kolm protsenti, kuid suvehooaja algusest saadik on nende arv vähenenud kuus protsenti võrreldes eelmise aasta mai-septembriga.

Põhiliselt tulenes see soomlaste reiside jätkuvast vähenemisest. Seoses pronkssõduri teisaldamise ja aprillirahutustega hakkas alates aprillist vähenema ka turistide arv Venemaalt, kuid nende mõju välisturistide koguarvule on suhteliselt tagasihoidlik võrreldes Soome ja isegi Rootsi turistide arvu vähenemisega.

Samal ajal kui turism Euroopa riikides kasvab, on vähenenud Eestit külastavate välisturistide arv paljudelt olulistelt sihtturgudelt. See näitab, et Eesti kui sihtkoha konkurentsivõime nõrgenemist võrreldes teiste Euroopa riikidega. Olulisemate teguritena, mille osas Eestis on kaotanud konkurentsivõimet, tuleb nimetada hindade tõusu ning otselennuühenduste ja odavlendude vähesust Eestisse.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised