Eesti kõrgkoolid tahavad pakkuda rahvusvaheliselt tunnustatud haridust

Avalik-õiguslike ülikoolide rektorid
kirjutasid täna alla leppele, millega kutsutakse liituma kõiki Eesti kõrgkoole,
kes on valmis toetama Eesti kujunemist rahvusvaheliselt tuntud ja tunnustatud
kvaliteetset kõrgharidust pakkuvaks riigiks.

„See on liikumine konnatiigistumise vastu. Me võime olla enda arust head, kui keeme omas mahlas. Kuid kui puudub võrdlusmoment, siis on väga raske nimetada end rahvusvahelisel tasemel õpet andvaks ülikooliks,” ütles lepingule alla kirjutanud Tallinna Tehnikaülikooli rektor ja Rektorite Nõukogu juhatuse esimees Peep Sürje.
Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud avaldas lootust, et täna allkirjastatud lepe annab uue tõuke Eesti kõrghariduse kui terviku rahvusvahelistumisele ning lisas: „Kõrgharidus ja igasugune tegevus ülikoolides on oma loomu poolest rahvusvaheline. Ei ole võimalik teha teadust, arendada korralikul tasemel õppetööd ainult ühe rahvuse saavutusena, sest teadus ei tunne neid piire, ja ka hariduses on ju ometi loomulik, et kõik rahvad ja ka ülikoolid üksteisega oma saavutusi jagavad."

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised