Teaduspõhine koostöö kasumit ei too, kuid arendab toodet

Tehnoloogia- ja teadmussiirde Euroopa
võrgustiku ProTon Europe juhatuse liige Gilles Capart ütles tänasel konverentsil
„Ettevõtlike ülikoolide teenused – teaduspõhine koostöö", et koostöö
ülikoolide ja ettevõtete vahel aitab arendada toodet, kuid kasumit see ei
too.

Gapart rääkis, et koostööst ülikoolide ja ettevõtete vahel kasumit siiski ei teeni. „Sellest ei teeni, vaid sellega kaotatakse raha – seda võin ma teile lubada,“ ütles ta. Kuid ta rõhutas, et koostöö ülikoolide ja ettevõtete vahel on oluline, kuna see aitab paremini arendada ettevõtte toodet.

Capart rääkis, et peame uskuma teadmise ülekandmise funktsiooni. „Viime ülikoolides läbi ka loenguid, kuidas tegeleda teadmussiirdega, et see toimiks ning räägime, mis kasu on sellest asutustele,“ lisas ta.

Ta ütles, et ülikoolide jaoks on see töö keeruline ning head spetsialistid peavad seda tegema. „Projektidega tegelevad spetsialistid, kes tunnevad tööstust, äri, psühholoogiat – see on keeruline äri,“ lisas Capart. „Kuid ülikoolidel, mis ei osale uurimustöödes, on oht kaotada pikas perspektiivis uurimuste rahastamist.“

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised