Viik: tuumajaam viiks meid 50 aastat tagasi

IT-visionäär Linnar Viik ütles
aripaev.ee-le, et kui ehitada tuumajaam praeguse arusaama ja kontseptsiooni
järgi, siis läheme ajas 50 aastat tagasi.

„Jah, kuid mitte sellisena nagu kogu maailm seda praegu ette kujutab,“ vastas Viik tänasele aripaev.ee päevaküsimusele „Kas Eestisse tuleks tuumajaam ehitada?”. Viik lisas, et kui peaksime ehitama tuumajama nagu praegu, siis ei, kuid nagu tulevikus, siis jah.

„Peaksime kaaluma uusi tehnoloogiaid. Kui kujutame ette tuumajaama, siis näeme mingit jurakat, mis on seotud suurte riskidega ning on kallis,“ rääkis ta ning lisas, et 50 aastat tagasi oli see moderne. „Kui ehitada tuumajaam praeguse arusaama ja kontseptsiooni järgi, siis läheme ajas 50 aastat tagasi,“ ütles Viik.

„Tuule ja vesiniku energeetika oleks meile sobivam,“ märkis ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised