Ehitusfirma: me ei usu massilist Soome minekut

ASi Pumeko andmetel jagunevad tööotsijad
nendeks, kellel pole piisavalt kogemusi ning kes soovivad väikefirmalt
liiga suurt palka. Massilist Soome minekut väikefirma ei usu.

Eritellimusaknaid ja -uksi tootva Pumeko juhiabi Anu Roosileht kommenteeris ehitusmeeste võimalikku massilist Soome minekut: „Ma ei usu eriti, et Eestist kõik minema jooksevad. Eesti palgad on ka järjest tõusnud. Kui, siis nooremad ehk lähevad, aga neil pole jälle kogemusi. Tekib selline suletud ring.“

Möödunud nädalal avaldas Pumeko ajalehes Soov kuulutuse, et võtab tööle puidutislereid, kes oskaks eritellimusel aknaid ja uksi teha. „Me ikka otsime veel,“ ütles Roosileht. „Väga head spetsialisti on raske leida. Kel vähegi kogemust on, neil on tohutud palgasoovid. Ettevõttele ei ole kasulik toota toodangut, mille väärtus ei ületa tööjõu ja materjalide kulu.“

Roosilehe sõnul Pumeko otsesed konkurendid töötajaid koondanud pole, küll on aga paljud ehitused külmutatud, firmad maksejõuetuks muutunud ning inimesed laiali jooksnud.

„Meie koondada ei plaani,“ ütles Roosileht. „Pigem võtame tööle vähem töötajaid kui rohkem. Ja kui näiteks ekskavaatorijuhil pole talvel tööd, maksab firma talle kindlat kuupalka.“ Kui tellimusi on piisavalt, saab ekskavaatorijuht tunnipalka.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised