Kohus keelas mängufilmi Magnus seitsmeks aastaks

Kohus keelas seitsmeks aastaks mängufilmi
"Magnus“ avaldamise ja levitamise Eestis ja Euroopa Liidu liikmesriikides.

Harju maakohus tegi täna otsuse, millega kohustas lõpetama mängufilmi „Magnus“ avaldamise ja levitamise Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal.

eelmise aasta märtsis Harju maakohtusse esitatud hagiavalduse kohaselt sai hagejale 2006. a oktoobris teatavaks, et kostja (stsenaristi ja režissöör) eestvedamisel on lähiajal valmimas mängufilm, mille stsenaarium põhineb hageja ja tema perekonna eraelus juhtunud tragöödial.

Filmi stsenaristi ja režissööri väitel oli toodetud mängufilmi stsenaarium nende endi välja mõeldud ja tegemist on reaalsetest isikutest inspireeritud, kuid siiski fiktiivsete karakteritega, mille kujutamine ei riku hageja õigusi.

Kohus on seisukohal, et isiku äratuntavusel võib piisata osalise informatsiooni edasiandmisest, millest vaatajaskonna jaoks on identiteet otseselt äratuntav või seda saab kerge vaevaga järeldada. Kohus leidis, et kuigi põhiseaduse § 45 kohaselt tsensuuri ei ole, pole väljendusvabadus piiramatu.

Otsuse peale võivad pooled esitada apellatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtule 30 päeva jooksul, alates otsuse apellandile kättetoimetamisest, kuid mitte hiljem kui viie kuu möödumisel esimese astme kohtu otsuse avalikult teatavaks tegemisest.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised