14. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui Clinton kaotab, aitab Obama tal ilmselt võlgu maksta

Kui USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Hillary Clinton kaotab eelvalimistel Barack Obama`le, võib senise traditsiooni järgi oodata võitjalt abi kampaaniakulude maksmisel, kuhu on praeguseks laenuna läinud ka üle 11 miljoni dollari Hillary isiklikku raha.

Clintoni kampaania on 21 miljoni dollariga miinuses ning poliitika-insaiderite sõnul on teada, et kaotuse puhul on mõtet abi saamiseks parteikaaslasest võitja poole pöörduda, kirjutas täna Los Angeles Times.

Kuna demokraatide presidendikandidaadi isiku küsimus pole seniste osariikide tulemuste põhjal veel selge, hoidusid mõlemad valimisstaabid teema kohta mingitki konkreetset juttu ajamast. Obama on kampaanias rahaliselt selgelt ees, ta on selleks kogunud üle 240 mln dollari ja kontoseis muret ei tee. Sealt otseselt kaotanud vastasele ülekandeid teha ta ei saa, küll võib aga soovitada selliseid liigutusi teha oma sponsoritele. Ajalehe teatel oleks mõni Obama pressi ees anonüümseks jääma pidanud suurtoetaja nõus sellist võimalust tõsiselt arvestama.

Clinton pole kahtlemata varatu. Abielupaar Bill ja Hillary on viimase 8 aasta isiklikeks tuludeks deklareerinud kokku 109 mln dollarit, millest kolmandik on kulunud riigimaksudeks ja kümnendik heategevuseks. Eelmisel aastal oli paari sissetulek 20,4 mln dollarit. Tulud pärinevad Billi presidendipensionist ja Hillary senaatoripalgast, hulgast avalikest esinemistest ja raamatutest. Need summad ei puuduta presidendikampaania eelarvet, kus kaotuse korral on võimalik nii kogunenud raha kui kohustusi keerukate skeemidega ümber tõsta, nii et raha oleks kasutatav näiteks järgmistel Senati valimistel.

Demokraadid otsustavad oma kandidaadi augustis, too astub siis vastu vabariiklaste ilmsele soosikule John McCain`ile. Demokraatide viimased eelvalimised Lääne-Virginias võitis tagaajaja rollis olev Clinton.

Jõukad kandidaadid panevad tihtigi kampaaniasse isiklikku raha, arvestades võimalusega, et ei näe seda enam kunagi. Loobunud vabariikliku kandidaadi Mitt Romney abi ütles eile, et too ei looda kampaaniale laenatud 44,3 mln dollarist midagi tagasi saada. “Isikliku raha paigutamine kampaaniasse on nagu Las Vegas,” rääkis Hillary Clintoni endine abi Chris Lehane, “on tore, kui selle tagasi saad. Kuid sa panustad selle ka kaotusega arvestades, vastutasuna lootes võimalusele jackpot saada.”

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474