24. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Isapuhkuse hüvitise tõus neljakordistas kasutajad

Isapuhkuse hüvitise tõus selle aasta alguses mõjutas tugevalt isade käitumist – isapuhkuse kasutamine neljakordistus.

„Isapuhkuse hüvitise määra tõusuga isapuhkuse kasutamine keskeltläbi neljakordistud selle kolmveerand aastaga, mis ta on kehtinud,“ ütles aripaev.ee-le sotsiaalministeeriumi tööeluarengu osakonna juhataja Egle Käärats.

„Kui 66 kroonilt keskmisele palgale tõus neljakordistas, siis keskmiselt palgalt nullile kroonile viimine kindlasti mõjub drastiliselt selle kasutamisele,“ rääkis Käärats isapuhkuse kadumise tagajärgedest. Puhkuse võtmise võimalus ise küll säilib, aga selle eest ei anta mitte mingisugust hüvitist.

Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juht Elve Tonts ütles aripaev.ee-le, et selle aasta riigieelarvesse oli isapuhkuse hüvitamiseks planeeritud 48 miljonit krooni. 18. septembri seisuga oli sellest välja makstud ligi 35 miljonit krooni. 31. augusti seisuga on isapuhkust kasutanud 4078 meest.

Täna hommikul kirjutas aripaev.ee, et rahandusministeeriumi andmetel kiitis valitsus heaks järgmisel aastal vajaliku 8 miljardi kokkuhoiu nimel muu hulgas ka isapuhkuse kaotamise.

Praegu kehtiva korra järgi on isal on õigus saada ema rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal või kahe kuu jooksul pärast lapse sündi 10 tööpäeva isapuhkust. 2008. aasta algusest tõusis isapuhkuse tasu. Kui varem sai isapuhkuse päeva eest 66 krooni, siis nüüd säilitatakse isale keskmine palk, mis ei tohi olla suurem kui kolm keskmist palka.

Isapuhkust saab taotleda informeerides oma soovist tööandjat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474