Konkurentsiameti juht: isapalga kadumine on õige otsus

Konkurentsiameti juht Märt Ots ütles, et
tema pooldab isapalga kaotamise otsust, kuna valitsus peab ju
kusagilt kulusid kärpima.

Otsa arvates isapalga kaotamisega väga palju riik raha siiski ei säästa, kuid kusagilt peab ju kulusid kokku hoidma. "Arvan, et see on õige otsus," vastas ta päevaküsimusele, kuidas suhtute isapuhkuse hüvitise kaotamisse.

"Võimalik on ka palgalist puhkust võtta, enamik inimesi saab puhkust neli-viis nädalat," lisas ta.

Praegu kehtiva korra järgi on isal on õigus saada ema rasedus- ja sünnituspuhkuse ajal või kahe kuu jooksul pärast lapse sündi 10 tööpäeva isapuhkust. 2008. aasta algusest tõusis isapuhkuse tasu. Kui varem sai isapuhkuse päeva eest 66 krooni, siis praeguse korra järgi säilitatakse isale keskmine palk, mis ei tohi olla suurem kui kolm keskmist palka.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised