Q Vara võlakirjade käendajad pugesid peitu

Möödunud nädalal kandis Q Vara
enamusaktsionär ja võlakirjade käendaja SLProductions oma aktsiad GILD Fund
Managemendi väärtpaberikontole. Samal päeval toimus tehing ka Urbanforsi
osadega.

Eesti väärtpaberite keskregister näitab 84% Q Vara aktsiate omanikuna ASi GILD Fund Management. Ülejäänud aktsiad kuuluvad ASile Marine Systems.

"Seoses väärtpaberikonto haldaja vahetamisega kandis Q Vara emaettevõte OÜ SLProductions 26. septembril 2008 omale kuuluvad Q Vara aktsiad (15 984 400 aktsiat) üle GILD Fund Management väärtpaberikontole. Tehingu tulemusena aktsionäride struktuur ei muutunud," selgitas Q Vara börsile.

Q Vara ja Urbanforsi tehingud on tähelepanuväärsed seetõttu, et Q vara võlakirjad on tagatud üksnes SLProductionsi käendusega. Äriregistri andmetel kuulus Väätsa Agro suuromanik OÜ Urbanfors poolest saadik SLProductionsi tütarettevõttele Q Capitalile. Teise poole omanikud peitsid end juba varem GILD Fund Managemendi kliendikonto taha.

Osalus Väätsa Agros oli ainus reaalne vara, mida Q Vara võlakirjainvestorid tagatise kallale minnes müüa oleks saanud. Varem kuulusid Q Capitalile ka osalused Fotoluksis ning Eesti Metsamaakleris, kuid need on juba ammu võõrandatud.

Täna teatas Q Vara börsile, et Hollandi päritolu investor HIH loobus laopargi projekti investeerimast ning ettevõtte juhatuse esimees Meelis Ðokman pani lauale lahkumisavalduse.

Septembris tühistas Q Vara laopargi projektijuhi volikirja.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised