Ehitajate TOPi võitja: langus jätkub 2009. aastal

Äripäeva selle aasta Ehitusfirmade TOPi
võitja Oma Ehitaja peab ettevõtte juhi Kaido Fridolini sõnul jätkub langus
ehitusturul veel järgmisel ja ülejärgmisel aastal.

"Arvestame kindlasti asjaoludega, et finantsturgudel valitseb globaalne kriis. Lisaks näitab Eesti majandus langustrende – on ju langus kõigis majandussektorites -, samuti vähenevad inimeste sissetulekud, suureneb tööpuudus, väheneb tarbimine," vastas Fridolin Äripäeva küsimusele, milliste teguritega ja mõjudega arvestate enda ettevõtte järgmise aasta eelarvet tehes. "Seega erainvestorite investeeringud vähenevad. Lisaks on Eesti kinnisvaraturg ja ehitusturg käesoleval aastal võrreldes 2006nda ja 2007nda aastaga olnud tõsises languses. Ehitusturu langus jätkub ka aastatel 2009, ilmselt ka 2010."

Äripäeva ehitusvaldkonna toimetaja Siim Sultson kirjutab tänases erilehes Ehitus, et ehitusfirmasid ootab järgmisel aastal ees ellujäämiskursus - üldise majanduslanguse ja kukkuv kinnisvaraturu antud löök ehitajatele algas väikestest üldehitusfirmadest ja levib piki spetsialiseerumist suurteni.

Ehitusfirmade TOP ilmus 6. novembril erilehes Ehitus.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised