7. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Rahva Muuseumi ehitusluba läheb taotlemisele

Eesti Rahva Muuseumi ehk ERMi uue hoone eelprojekt on valmis. Algab ehitusloa taotlemine.

Eelprojekti võidutöö autorid tutvustasid muuseumi, mille netopind on 31 843 m2. Hoonest pool on näitusesaalide, õpitubade, uurimissaalide ja külastuskeskuste päralt ning 8500 m2 on varahoidlaid, teatas muuseum.

Maamärgina endise Raadi lennuvälja aladele ehitatava 70 meetri laiuse hoone maksimumkõrgus on 14 meetrit ja miinimumkõrgus 3, 5 meetrit. Kujundamisel on arvesse võetud erinevaid elemente – järve, looduslikke pinnavorme ja taimestikku, et säilitada olemasolev keskkond. Samuti on projekteerimisel mõeldud energiasäästlikkusele ja erivajadustega inimeste juurdepääsuvõimalustele.

Eelprojekti valmimise järgselt algavad Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt rahastatavad tööd Raadi järve puhastamiseks ja territooriumi heakorrastamiseks.

ERMi hoone üldmaksumuseks on planeeritud 1,4 miljardit Eesti krooni. Hoone projekteerimist on seni rahastatud läbi Eesti Kultuurkapitali hasartmängumaksust ning tubaka- ja alkoholiaktsiisist laekuvatest summadest. ERM on esitanud taotluse 500 miljoni suurusele finantseerimisele Euroopa Liidu struktuurifondidest.

Eelprojekti põhjal hakatakse taotlema hoone ehitusluba. Maja planeeritav valmimisaeg on 2011. aastal.

ERMI hoone projekteerijad on arhitektuurikonkursi võidutöö „Mälestuste väli“ võitjad arhitektuuribüroost DGT Architects. Hoone konstruktiivsete ja eriosade projekteerija on AS EA Reng.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474