Omavalitsused investeerivad raskele ajale vaatamata

Rahandusministeeriumi andmete põhjal laenab
enamik Pärnumaa omavalitsusi konservatiivselt, samal ajal kerkib maakonda
järjest uusi hooneid majanduslikult keerulisele ajale vaatamata.

Rahandusministeeriumi kodulehel üleeile avaldatud omavalitsuste eelarvete oktoobri aruande järgi on näiteks 49,2 miljoni kroonise eelarvega Vändra alevil 4,5 miljonit krooni võlakohustusi, kuigi ainuüksi sel sügisel alanud tervishoiukeskuse ehituse maksumus võib varasemate arvutuste põhjal küündida 100 miljoni kroonini, kirjutas Pärnu Postimees.

Peale selle on omavalitsus kavandanud, et suudab lähiaastail teha alevisse investeeringuid teisegi 100 miljoni krooni eest, seda fondide abiga, mis eeldavad omaosalust, milleks alevil tuleks oluliselt suurendada oma laenukoormust.

Vändra alevivanem Toomas Sonts möönis, et enamik investeeringuid sõltub sellest, kuidas õnnestub neile fondidest raha saada, et oma kulud võimalikult madalal hoida.

"Meil on aastaid olnud skeem: enne me ei investeeri, kui ei ole kuskiltki mingigi projektiga raha saanud, võtame laenu ainult kaasfinantseerimiseks. Oleme rehkendanud, millal paar eelnevat laenu kustub, et laenukoormis ei läheks väga suureks," rõhutas Sonts.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised