Ametiühingud: vaatame, milliseid aktsioone liikmed nõuavad

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL)
juhatus otsustas esmaspäeval erakorralisel istungil uurida jaanuarikuus oma
liikmetelt, milliseid aktsioone on nad alampalga tõusuks valmis korraldama.

„Me ei nõustu tööandjate keskliidu volikogu seisukohaga mitte tõsta alampalka,“ väljendas EAKLi esimees Harri Taliga liidu ametlikku seisukohta. „Sellepärast pöördume jaanuarikuus oma liikmete poole, et uurida, mida nad on valmis ette võtma, et lepe ikkagi tuleks,“ lausus Taliga ning lisas, et oma seisukoha edasise suhtes kujundab juhatus pärast uurimustulemuste analüüsimist.

„Ma ei hakka praegu kohvipaksu pealt ennustama, et millised ettepanekud (liikmetelt – toim) tulevad ning mis neist välja koorub,“ pareeris Taliga spekulatsioonid võimalikest streikidest.

Alampalga tõus pole Taliga sõnul mitte ainult alampalga saajate, vaid kogu ühiskonna teema. Ühtlasi aitab alampalga tõus riigil suurendada maksutulusid, kuna vähendab ümbrikupalkade maksmise võimalusi.

Taliga meelest võiksid läbirääkimised tööandjate kesliiduga jätkuda uue aasta veebruaris, pärast seda, kui avalikustatakse aasta viimase kvartali majandusnäitajad. Uus alampalgamäär võiks aga jõustuda järgmise aasta 1. aprillist.

EAKLil on 19 liikmesorganisatsiooni, mis tegutsevad tööstus-, transpordi, teenindus- ning avalikus sektoris.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised