6. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Purjus ärimees Toomas Sildmäe lõhkus Maseratiga kaks autot

Pühapäeva õhtul kella viie paiku riivas Maserati roolis olnud purjus hotelliärimees ja autospordiliidu president Toomas Sildmäe Tallinnas Viru tänava alguses Volkswagenit ja Audit ning põgenes sündmuskohalt.

Autot otsima asunud politseipatrull leidis selle Sildmäe kodu juurest, kus Maserati oli ramminud aiaposti, sõitnud maha värava anduriposti ja alles garaažiukse ees seisma jäänud, värava kõrval vedeles auto numbrimärk. Politsei toimetas roolis olnud mehe kainenema, Kanal 2 politseisaate "Krimi" andmeil mõõdeti Sildmäe joobeks ligi 2,8 promilli.

Kõik kahjud väidetavalt kinni maksta lubanud ärimees veetis Postimehe teatel öö politseimaja betoonpõrandaga kambris ning lasti vabadusse järgmisel hommikul pärast väärteoprotokolli vormistamist.

Tänavu veebruaris 50aastaseks saanud Toomas Sildmäe on Hispaania aukonsul Eestis. Hispaania kuningas ja kuninganna saabusid Eestisse visiidile esmaspäeva hommikul.

1990ndate alguses oli Sildmäe Hansapanga asutajate seas. Täna on ta mitme ettevõtte kaasosanik ja juhatuse liige. Sildmäe põhitöökohaks on Äripäeva infopanga Agent andmeil sajaprotsendiliselt temale kuuluva ASi Finest Group juhtimine. Firma tegeleb enda kinnisvara rendileandmisega.

2007. aasta Äripäeva rikaste TOPis oli ta 804 miljoni kroonise varandusega 32. kohal. Mullu sügisel ilmunud dividendisaajate edetabelis oli ta kolmas, võttes oma firmast Sencel 35 miljonit krooni. Väärtpaberiportfelli väärtuse kasvust tulu teenivasse firmasse on aegade jooksul kogunenud jaotamata kasumit umbes 400 miljonit krooni.

2007. aastast on Sildmäe tööandjate keskliidu juhatuse liige, samuti on ta autospordi liidu president. Sildmäe on kuulunud ka kaubandus-tööstuskoja, olümpiakomitee, spordi keskliidu ning hotellide ja restoranide liidu juhatusse.

Autospordi liidu peasekretäri Arno Sillati sõnul võitleb alaliit oma tegevusega joobes juhtimise vastu, kuid presidendi purjutamine ei vähenda tema teeneid liidu ees.

Toomas Sildmäe

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474