Kindlustusseltsid teenivad firmadelt kahjumit

Aprillis ja mais on kindlustusseltsid
maksnud juriidilistele isikutele välja rohkem varakindlustushüvitisi, kui nad on
suutnud preemiaid koguda.

Viimase kahe kuuga on seltsid maksnud juriidilistele isikutele 74,7 miljonit krooni vara kahjust tekkinud hüvitisi. Aastail 2007-08 oli seltside keskmine väljamakse kuus 13 miljonit krooni, seega on nõute rahaline maht kasvanud kolmekordseks. Selle taga võib olla Prisma kaubanduskeskuse põlengujuhtum, mille kogukahju seltsidele võib ulatuda 120 miljonini krooni.

Aprillis kogusid Eesti kindlustusseltsid juriidiliste isikute kindlustamisega 33 ja mais 29 miljonit krooni preemiaid. Väljamakseid tehti vastavalt 33 ja 42 miljonit. Nagu allolev tabel näitab, on alates kogutud preemiate ja väljamaksete vaheJuriidiliste isikute varakindlustus miinuses selle aasta jaanuarist üha suurenenud, seda preemiate kahjuks.

Juriidiliste isikute varakindlustus miinuses

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised