Kinnisvarakonverents: müük ja arendus

Märtsis toimuv kinnisvarakonverents toob kokku ala asjatundjad ja arvamusliidrid, teemaks kinnisvara arendamise perspektiivid. Eriti oodatud on kinnisvara arenduse ja müügiga tegelevate ettevõtete juhid, müügijuhid, maaklerid

Esinejate seas on kinnisvaraturul aktiivselt tegutsevad arendajad, müüjad ning arvamusliidrid, sealhulgas Tõnu Toompark, prof Mart Kalm, investor Roberto De Silvestri, Ülo Pärnits, Viljar Arakas jpt.

Aeg: 27. märts kell 9.30-17.15

Koht: Viru hotelli konverentsikeskus

KINNISVARAKONVERENTSI PROGRAMM

Avasessioon: Kinnisvara seis turul?

10.00-10.45 Kinnisvaraturu käärid
Kinnisvarakool OÜ juhatuse liige ja kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark

Kuigi Eesti kinnisvaraturg ei ole väga suur, on erinevate piirkondade vahel suured vastuolud ja käärid. Tõnu Toompark toob välja, millest see tuleneb ja annab põhjaliku ülevaate  ja prognoosi kinnisvaraturu arengust.

10.45-11.30 Kinnisvara arendus – mis takistab arendajaid julgeid samme võtma? Swedbanki kinnisvara ja ehitussektori juht Ero Viik

Meedias on juba pikemat aega räägitud sellest, et majandussurutis on läbi, majandus kasvab ning ettevõtjad võtavad teha uusi projekte. Kuidas on lood kinnisvarasektoris? Kui statistiliselt soosib majanduskeskkond uusi samme tegema, on arendajad endiselt ettevaatlikud. Miks?

11.30-11.45 Paneeldiskussioon: Eesti kinnisvaraturg 2013-2014

11.45-12.45 lõuna

Paralleelsessioonid: müük ja arendus

Paralleelsessioon - Müük                                                      

12.45-13.15 Kuidas Tallinna linna areng võiks mõjutada kinnisvaraotsuseid?
Tallinna Linnaplaneerimise Ameti juht  Anu Hallik-Jürgenstein
Ostja, müüja või investor tahab teada, mis juhtub tema kinnisvara väärtusega 5, 10 ja ka 25 aasta pärast. Jättes kõrvale kinnisvaraturu üldised trendid, võivad eri piirkondade hinnad kordades tõusta või siis drastiliselt langeda. Selles ettekandes antakse visioon eelkõige Tallinna ja lähiümbruse võimalikest arengusuundadest pikemas perspektiivis linna enda vaatevinklist . Millised on kehtestatud ja töösolevad üldplaneeringud ja teemaplaneeringud? Millised perspektiivid on nõukogudeaegsel elamufondil? Millised on demograafilised prognoosid?

13.20-13.50 Kinnisvaramaaklerite kutsestandard – poolt ja vastu
 LVM Kinnisvara juht ja EKMK juhatuse liige Ingmar Saksing
 Uue teenusestandardiga tekib maakleril juurde nii kohustusi kui vastutust. Millised on kinnisvaramaakleri kutsestandardi poolt ja vastu argumendid? Kuidas on maaklerid dokumendi vastu võtnud ja mis tekitab vastuseisu?

13.55-14.25 Kuidas pakendada elukeskkonda?
 Brändingu-agentuuri Identity loovjuht Ionel Lehari
 Brändingu virtuoos Ionel Lehari räägib ja näitab kuidas lihtsate vahenditega saab kinnisvaraobjektile väärtust lisada või siis vastupidi – seda oluliselt vähendada. Mida saab teha maaklerfirma ja mida maakler ise? Pakutakse välja nutikad 1-euro lahendused ja vaadatakse üle nutivahendite võimalused.

Paralleelsessioon - Arendus

12.45-13.15 Ärikinnisvara arengupotentsiaal ja takistused
Ülemiste City juht Ülo Pärnits
Kuigi Eesti ei ole kaugel Põhjamaadest, on meie büroopindade arv kordades väiksem. Tallinnas arendatakse küll ärikinnisvara erinevate uute hoonete näol, kuid väärtus seisneb mitte ainult hoones, vaid kogu piirkonnas. Missugused on need sammud, mida tuleb ärikinnisvara arendamisel astuda ja mida edasi arendada, et tõsta ka investorite huvi?

13.20-13.50 Ärikinnisvaral läheb hästi – kui kaua?
Colliers International juht Margus Tinno
Ärikinnisvara sektoris tegutsevad ettevõtjad turu olukorra üle praegu palju ei kurda. Kerkib uusi hooneid. Ent oluline on vaadata tulevikku. Kuidas seda olukorda säilitada ning huvi pidevalt üleval hoida?

13.55-14.25 Elamuarenduse võimalused pärast seisakut
Metro Capital Management juht Ain Kivisaar
Kui ärikinnisvara on pärast turu langust saanud uue hoo sisse, siis elamukinnisvara arenduses on arendajate sammud ettevaatlikud. Kuidas on muutunud erakinnisvara arenduse turg ning millised on võimalused selle aktiivsemaks muutmisel, räägib erakinnisvara arendusega tegeleva ettevõtte juhatuse esimees Ain Kivisaar.

14.25-15.00 energiapaus

Lõpusessioon: kinnisvara visioon

15.00-15.40 Originaali väärtus, kuidas seda välja mängida? Eesti Kunstiakadeemia professor ja arhitektuuriajaloolane Mart Kalm

Ei ole ainult nii, et majad painutavad ennast omaniku järgi. Vahel tuleb ka omanikul maja ees kummardus teha. Prof Kalm on kogunud kinnisvaraportaalidest häid ja halbu näiteid. Lühiajalise trendi haipimine tapab kinnisvara väärtuse pikemas perspektiivis. Seda peab maakler oskama kliendile selgitada. Kuidas seda teha, selgitab prof Kalm tüüpilise Tallinna kodanikukorteri näitel.

15.40- 16.20 Millisena näevad välisinvestorid Eestit ja mis neid siia meelitab?
Colonna kinnisvara omanik Roberto de Silvestri

Eestit peetakse huvitavaks kinnisvarasse investeerimise maaks. Mis on see, mis meelitab välisinvestoreid lisaks külastamisele siia ka investeerima, millest nad on huvitatud ning mida peavad kõige olulisemaks? Hiljuti meelitas Roberto Silvestri Tallinnasse ühe itaallasest investori, kes ütles, et investeerib siia, sest tunneb end kui kodus ning plaanib investeerida veelgi. Kuidas sellist tunnet tekitada?

16.20-17.00 Paneeldiskussioon: kinnisvara visioon 2020

E.L.L. Kinnisvara tegevjuht Aldo Dapon
EKFL tegevjuht Tõnis Rüütel
EfTEN Capital juhatuse liige ja fondijuht Viljar Arakas

jt...

Osalemistasu kuni 28. veebruar 199 eurot+km (tavahind 240 eurot+km)

Täida registreerimisvorm SIIN või registreerimine@aripaev.ee, tel 6 670 411

Info: sulev.senkel@aripaev.ee, tel 5214429

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised