Õpetajate keskmine palk kasvab vähemalt 80 eurot

Osa õpetajaid on esimese suurema palga kätte saanud, kuid Tallinnas ja Tartus on palga tõehetk õpetajatel alles märtsis, sest valitsus otsustas alles eelmisel nädalal lõplikult haridustoetuse summa.

Postimees kirjutab, et Tallinna õpetajad palgatõusu veel saanud, sest palgaläbirääkimised koolijuhtide, lasteaiajuhatajate ja õpetajate ametiühingutega on pooleli. Tartus said viimasel palgapäeval palgatõusu kätte vaid lasteaedade erirühmade pedagoogid, ülejäänud õpetajate palgamuudatused peavad saama kinnituse volikogus lisaeelarve näol ning ka töölepingutes tuleb muudatused teha.

Nooremõpetaja miinimumpalk tõusis 608 eurolt 715 eurole, vanemõpetaja miinimumpalk oli 736 eurot ja see ei pruugi igas koolis tõusta. Haridusministeeriumi arvutuste järgi peaks Tallinnas õpetajate keskmine palk ulatuma 1040 euroni.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised