Uus rekord: pool miljonit kaheksa minutiga

Priit Vare
Larsen Kinnnisvara juht Priit Vare tutvustamas aadressil Erika 15 kortermaja...

Larsen Kinnisvara ning ühisrahastusplatvorm Crowdestate saavutasid käesoleva nädala esmaspäeval märkimisväärse rekordi, kus Larsen Kinnisvara uude, Vana-Kalamaja 6 arendusse kaasati väikeinvestoritelt 500 000 eurot kõigest 8 minutiga. Nii suurt summat nii lühikese ajaga pole varasemalt Eesti kinnisvaras kaasata õnnestunud.

“Kuigi potentsiaalsed investorid olid meil juba varasemalt olemas, siis tahtsime proovida ühisrahastust kui uut ning perspektiivikat mudelit. Nii kiire tulemus oli meile selge üllatus. Tõenäoliselt pole see niivõrd kinnivarasektori, vaid ühisrahastuse kui sellise populariseerumise tunnus,” ütles Larsen Kinnisvara juht Priit Vare. 

Detailplaneeringu järgselt on Vana-Kalamaja 6 hoone planeeritud 80% elamu- ja 20% ulatuses ärihoonena. Hetkel avara ja kõrghaljastusega krundil asetsev hoone kuulub lammutamisele ning selle asemele on kavandatud neljakorruseline elamu. Maja ülemistel korrustel on korterid, esimesel korrusel äripinnad. 

Ühisrahastuse kasvava trendi tõi välja ka Crowdestate’i esindaja Loit Linnupõld, kes lisas, et eduka rahastuse saavad ennekõike läbimõeldud ning omanäolised projektid.

„Vana-Kalamaja 6 eristub hea asukoha, avarate planeeringute, Toompea vaadete ja moodsate tehnoloogiliste lahenduste poolest. Seetõttu on ka investeeringu eeldatav tootlikkus 16,6%,” sõnas Linnupõld. 

Vare märkis, et Larsen Kinnisvara poole on varasemalt pöördunud palju üksikinvestorid, kuid Crowdestate on digitaalse platvormina mugav nii arendajale kui ka investorile. „Ühisrahastus on uue mudelina muutmas meie harjumuspärast finantssüsteemi, kuid vajaliku summa kogumine nii kiiresti, nagu Larsen Kinnisvara arenduse puhul, tuli ka meile üllatusena,” lisas Linnupõld.

 

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised