Eluasemekulud tõusid juunis 1,3%

elektrinäit
Maiga võrreldes oli juunis tarbijahinnaindeksi suurim mõjutaja kodudesse...

Kui üldine tarbijahinnaindeksi muutus juunis võrreldes maiga oli 0,3% ja võrreldes eelmise aasta juuniga -0,4%, siis eluasemekulud tõusid maiga võrreldes 1,3%, teatas statistikaamet. Aasta varasemaga võrreldes langesid eluasemekulud seevasti 1,1%.

 

Maiga võrreldes oli juunis tarbijahinnaindeksi suurim mõjutaja kodudesse jõudnud elektri 6,7%-line kallinemine. Kodudesse jõudnud elekter kallines aastataguse ajaga võrreldes 8,1%.Suuremat mõju indeksile avaldas veel transport, kus mootorikütus kallines 2,1% ning juuniks ostetud lennukipiletid olid 14,5% kallimad.

Samas mootorikütus odavnes. Eelmise aasta juuniga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim 9,8% odavnenud mootorikütus. Sealjuures oli bensiin 10,2% ja diislikütus 9% odavam. Suuremat mõju indeksile avaldasid veel 8,8% kallimad alkohoolsed joogid, 9,4% odavam soojusenergia ja 11% odavam köögivili. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised