Eluasemekulud tõusid juunis 1,3%

elektrinäit
Maiga võrreldes oli juunis tarbijahinnaindeksi suurim mõjutaja kodudesse...

Kui üldine tarbijahinnaindeksi muutus juunis võrreldes maiga oli 0,3% ja võrreldes eelmise aasta juuniga -0,4%, siis eluasemekulud tõusid maiga võrreldes 1,3%, teatas statistikaamet. Aasta varasemaga võrreldes langesid eluasemekulud seevasti 1,1%.

 

Maiga võrreldes oli juunis tarbijahinnaindeksi suurim mõjutaja kodudesse jõudnud elektri 6,7%-line kallinemine. Kodudesse jõudnud elekter kallines aastataguse ajaga võrreldes 8,1%.Suuremat mõju indeksile avaldas veel transport, kus mootorikütus kallines 2,1% ning juuniks ostetud lennukipiletid olid 14,5% kallimad.

Samas mootorikütus odavnes. Eelmise aasta juuniga võrreldes mõjutas tarbijahinnaindeksit enim 9,8% odavnenud mootorikütus. Sealjuures oli bensiin 10,2% ja diislikütus 9% odavam. Suuremat mõju indeksile avaldasid veel 8,8% kallimad alkohoolsed joogid, 9,4% odavam soojusenergia ja 11% odavam köögivili. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised