Stock-office pakkujad: reeglina on rentnikud kohal enne valmimist

Mõigu Tehnopark
Rae vallas asuv Mõigu Tehnopark saab täiendust.

Rae valda Mõigu Tehnoparki planeeritava Treiali stock-office pindade arendaja sõnul saavad säärased pinnad reeglina üürnikega kaetud enne hoone valmimist, mis Treialis on planeeritud järgmise aasta suveks.

Müügisaali, lao ja büroopindadega  moodsate Treiale stock-office pindade arendaja AS Maru Ehituse kinnisvaraarenduse projektijuhi Marven Ausi kinnitusel on kuuele kinnistule hetkel käimas projekteerimise ja ehitusloa menetluse protsess.

„Kõige suuremat väljakutset nõudvam osa on pakkuda väiksemaid üüritavaid ühikuid neid kõigi osapoolte jaoks sobival ja mõistlikul viisil projekteerides,“ selgitab  Marven Aus.

Tehnopargi müügiga tegeleva Uus Maa Kinnisvarabüroo kutseline maakler Einar Niin märgib, et hetkel ollakse üürnike otsimisega veel suhteliselt algses staadiumis, kus kogutakse ja täpsustatakse uute potentsiaalsete üürnike soove ja vajadusi.

„Antud põhimõtte sisu seisneb selles, et seni kuni hoone ehitusega ei ole veel alustatud, on uutel üürnikel võimalik ruumilahenduste osas igati kaasa rääkida. Kui ehitusprotsessiga on juba algust tehtud, on projektis muudatuste tegemine juba komplitseeritum. Ühtlasi on Maru AS-l veel kõrvalkinnistuid, kuhu saame ehitada suuremate ruumivajadustega ettevõtetele built-to-suit lahendusi pindadega kuni 5000 ruutmeetrit“, selgitab Aus.

Einar Niin kinnitab, et huvi stock-office lahenduste vastu on turul olemas. „Viimastel aastatel on ladu/büroo/esindus tüüpi hooneid hakatud rohkem ehitama ka Tallinna linna sisestes äripiirkondades. See pakub üürnikele head alternatiivi võrreldes tehnoparkide arendustega, kuid ettevõtete jaoks, kellele linnasisene asukoht ei ole määrav, on eelistatud linna lähiümbruse tehnoparkide lahendused soodsama üüritaseme ja hea pargisisese sünergia tõttu.“

Uued ladu/büroo/esindus tüüpi projektid saavad  tema sõnul reeglina üürnikega kaetud enne hoone valmimist, mis Treialis on planeeritud järgmise aasta suveks. „See tempo rahuldaks ka meid,“ märgib Niin.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised