Tallinna korteriturul jätkus aktiivsust läbi suve

Tehingud
Korteritehingute arv Tallinnas juuni-august

Tänavu juunis, juulis ja augustis tehti Tallinnas kokku 2262 korteritehingut, mida on rohkem, kui ühelgi varasemal aastal viimase kümnendi jooksul. Siiski on buumiaja kõige teravama tipuni veel kasvuruumi.

Tänavusuvine tulemus jäi üsna samasse suurusjärku möödunud aastasega, mullu tehti suvel siiski 116 tehingut vähem. Ühelgi muul aastal viimase kümnendi jooksul tehingute arv tänavuseni ei küündi. Samasse suurusjärku jääb vaid buumiaegne 2007. aasta tehingute arv, toona osteti ja müüdi 2171 korterit. Vahepealsetel aastatel on turu aktiivsus olnud üksjagu madalam. 

Siiski ei ole tänavune tulemus buumi tipphetke tulemustele veel lähedal. Tallinna korterituru kõige teravam tipp oli 2005. aastal, mil ühe suvega vahetas omanikku 3506 korterit. 

Center Kinnisvara tegevjuht Christian Ayrer: „Arvestades üldist stabiilset kuid pigem ikkagi nadi majanduskasvu, siis 2005. aasta numbriteni lähiajal ka ei jõuta ja hea ongi. Küll aga näitab sel suvel tehtud viimase 10 aasta rekord, et inimeste kindlustunne on varasemast kõrgem. Kui varem astusid nii korterite hinnad kui palgakasv üsna ühtemoodi ülesmäge, siis viimasel aastal on hinnakasv pidurdunud ning jätkuva palgakasvu tingimustes tehaksegi rohkem tehinguid.“

Tänavu suvel Tallinnas tehtud korteritehingute keskmine ruutmeetrihind oli 1627 eurot. Viis aastat tagasi oli see 1098 ning 10 aastat tagasi, mil oli buumiaegne hinnatipp, 1647 eurot ruutmeetri kohta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised