Statistika: Tallinna keskmise korteritehingu eest tuleb maksta 91 kuupalka

Keskmistes Eesti netopalkades mõõdetuna tuleb Eesti keskmise korteritehingu eest välja käia 66 kuupalka. Tegemist on pigem kõrgema, kui madalama näitajaga.
Keskmistes Eesti netopalkades mõõdetuna tuleb Eesti keskmise korteritehingu...

Eesti keskmise korteritehingu maksumus oli 2016. aasta teises kvartalis 61 300 eurot. See näitaja on niivõrd kõrge peaasjalikult Tallinna-Harju ja Tartu Eesti keskmisest märgatavalt kõrgematele korteritehingute hindadele.

Keskmistes Eesti netopalkades mõõdetuna tuleb Eesti keskmise korteritehingu eest välja käia 66 kuupalka. Tegemist on pigem kõrgema, kui madalama näitajaga. Vaatamata palga suhtes kõrgele korteritehignu keskmisele hinnale on ostujõud ometi mõistlikul tasemel. Ostujõu näitajale annavad tuge soodsad intressimäärad, mis mõjutavad ostutehingu tegemise võimekust üksjagu palju.

Tallinna keskmise korteritehingu maksumus ja keskmise netopalga suhe on vähemabstraktne kui Eesti vastav näitaja. Tallinnas tuleb keskmise tehingu eest maksta 91 kuu netopalka ehk ligi 7,5 keskmist aastapalka.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised