20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colonna ostis Scala City ärihoone

Scala City ärihoone
Foto: Meeli Küttim
Colonna täiendas oma kinnisvaraportfelli Tallinna kesklinnas Tartu maantee ääres asuva Scala City ärihoonega.

Hoones läbis alles hiljuti täieliku värskenduskuuri veidi üle 5 000 ruutmeetri üüripinda. Peamiseks üürnikuks on Itella gruppi kuuluv OpusCapita Competence Center OÜ, teatas Colonna.

Colonna grupi juht Roberto de Silvestri kommenteeris, et peab linna tuiksoonel asuva ja kaasaegsete tehniliste lahendustega Scala City kõige tugevamaks küljeks mõistlikku üürihinna taset. Hoone populaarsusest üürnike seas kõneleb ka vakantsi puudumine.

Colonna otsib Scala City hoonega sarnaseid objekte pidevalt, seega ei saa otsimise perioodi täpsemalt määratleda, täpsustas Colonna nimel kinnisvarauudised.ee küsimustele vastanud Triinu Reinhold.

Kuna nii müüjad kui ka nõustaja olid kogenud ja asjalikud, toimusid läbirääkimised kiirelt ja valutult. Müüjat nõustasid Seven Real Estate Advisors ja Catella. Ostuprotsessi viis läbi Colonna enda meeskond.

Tootlust ja kehtivaid üürihindu ei saa Colonna konfidentsiaalsuskokkulepete tõttu praegu avaldada, vastas Reinhold küsimusele, millise tootluse juures tehing toimus ning milline on praegu Scala City keskmine üürihind.

Ta avaldas samas lootust, et praegused üürnikud tunnevad ennast hästi ega soovi pindu vabastada ka üürilepingute lõppedes. Tuleviku üürihinna määrab vastava hetke turu üüritase.

Seni on Scala City sõlminud 5-aastase tähtajaga üürilepinguid.

2006. aastal asutatud ja peamiselt kapitali vahendamisega tegeleva Colonna grupi kaudu on tänaseks Eesti kinnisvaraprojektidesse investeeritud enam kui 250 miljonit eurot. Ettevõttega seotud investorid omavad 83 kinnisvaraobjekti. Kokku haldab Colonna Eestis enam kui 250 000 m² üüripinda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474