14. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veerus: rekonstrueerimine nõuab palju vaba raha

Ivar Veerus
Foto: Tallinna kultuurikatel
Lisaks erilisele missioonitundele, mis ajaloolisi hooneid rekonstrueerima õhutab, on kinnisvaraomanikul vaja selleks ka palju vaba raha, räägib Tallinna kultuurikatla finants- ja müügijuht Ivar Veerus.

Kinnisvarauudised.ee küsimustele vastab Ivar Veerus, kes tutvustab Tallinna kultuurikatla rekonstrueerimist Äripäeva kinnisvarakonverentsil.

Vaata kava ja teisi esinejaid siit!

Millal on rahaliselt kasulik vana hoonet rekonstrueerida?

Omanikul peab vana hoone rekonstrueerimise puhul olema mingi eriline missioon ja… Palju vaba raha. Väga hea näide on Eesti mõisad. Vähesed on majanduslikult kasumlikud, kuid “suurte kuludega” on saavutatud unikaalseid ja suursuguseid tulemusi.

Mille poolest erineb loomeettevõttest loomeettevõttest üürnik tavalisest äripinna üürnikust?

Ei erinegi eriti. Üürnik peab üüri tasuma ja seda meie loovüürnikud ka teeavad. Loomeettevõtjast üürnikud otsivad erilisi nn “kiiksuga” pindu ja on mõnikord nõus ka kõrgemate üüritasudega.

Katlas asuvad loomeettevõtted moodustasid oma pindade haldamiseks ja katlaga suhtlemiseks ühise haldusüksuse, millega suhtlemine on olnud väga sujuv. Senise kogemuse põhjal võib mainida, et loovettevõtted on katla pidevalt muutuva keskkonnaga keskkonnaga väga hästi kohanenud ning lisavad oma igapäevase kohalolekuga positiivset energiat.

Milliseid erisoove on ette tulnud loomeettevõttest üürnikul?

Enamus erisoove realiseerisid firmad enda tellitud sisekujundusprojekti kaudu. Lõpptulemus sai eriline ja kohandatud spetsiaalselt loov- ja koostööle. Üle 10 väiksema ettevõtte ühendav Kultuurikatla üürnike konsortsium on teineteisele tööd pakkudes saavutanud märkimisväärselt häid majandustulemusi, seda kõike ainult sünergia arvelt!

Loe Tallinna kultuurikatlast lähemalt siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474