31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erasektor alustab 500 korteriga üürimajade ehitust

Vaade Manufaktuuri kvartalit piiravale tarale. Kinnisvara arendavad Hepsor ja Tolaram Grupp.
Foto: kinnisvarauudised.ee
LHV pensionifondid ja kinnisvarainvesteerimingute juhtimisega tegelev Lumi Capital OÜ alustasid üürimajade ehitamist Tallinna erinevatesse piirkondadesse. Kokku toovad nad lähiaastail turule 500 uut üürikorterit.

Nii mahukaid ning spetsiaalselt üüripindadena arendatud kinnisvaralahendusi erasektori omandusesEestis veel ei ole, kuigi Kesk-Euroopa riikides ja ka naabritel, Soomes, toimib ühe omanikuga üürimajade kontseptsioon hästi. Sellised üürimajad annavad võimaluse pakkuda elanikele korraga nii mõistliku hinnaga professionaalset haldust kui ka laiemas valikus lisateenuseid.

Esimeses etapis ehitatakse Põhja-Tallinnas Manufaktuuri kvartalisse kaks üürimaja, kuhu on planeeritud 127 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit, parkimismaja ning suur sisehoov.

LHV Varahalduse juhatuse esimees Mihkel Oja tõi välja, et pensionifondide jaoks on tegemist pika horisondi ja korralikult tagatud investeeringuga. „Sel aastal oleme teinud Eestiga seotud investeerimisotsuseid juba 100 miljoni euro väärtuses," kommenteeris Oja. Ta peab realistlikuks, et pensionifondid investeerivad järgneva 5 aastaga Eestisse 1-2 miljardi euro ulatuses ja osa sellest rahast paigutatakse kinnisvarasse.

"Selle ambitsioonika eesmärgi täitmiseks peavad ka teised pensionifondid rohkem Eesti poole vaatama hakkama. Kui pensionifondid investeerivad siia, võidab sellest Eesti majandus, millest omakorda on tulu pensionifondide klientidele," lisas Oja.

„Üürimajad on suunatud inimestele, kes ei soovi ise Tallinnas kinnisvara omada, kuid vajavad kvaliteetset, pikaajalist ja stabiilsete eluaset,“ märkis Lumi Capital OÜ juhtivpartner Martin Rekor.

„Elaniku seisukohalt on üheks kaalukaks argumendiks just kindlus, et eluaset saab üürida nii kaua kui selleks on vajadus," selgitas Rekor, "ja ei tule ette olukorda, kus elupinnalt tuleb välja kolida omaniku müügiplaanide tõttu."

Rekor avaldas lootust, et üürimajade turuletulek suurendab riigisiseselt tööjõu mobiilsust riigisiseselt ja võimaldab kvaliteetse elamispinna ka neile, kellele eluasemelaenu võtmine ei meeldi või ei ole jõukohane.

Esimeses etapis valmivaid üürimaju ehitab Mitt&Perlebach OÜ, mis ehitab juba mõnda aega müügis olevat Sitsi õunaaia nmelist uusarendusprojekti. Manufaktuuri kvartali kinnisvara arendavad ühiselt Hepsor OÜ ja Tolaram Grupp.

Kahe esimese üürimaja ehitustööd lõpetatakse 2019. aastal. Hepsor OÜ rajab Manufaktuuri kvartalisse kokku ligi 300 korterit.

Lumi Capital omab Eesti suurima üürimajade kompleksi juhtimise kogemust Tallinnas Lasnamäel, Raadiku elupiirkonnas, kus on kokku üle 1200 üürikorteri. Mitmes projektid on Lumi Kapital ka ise arendaja rollis, nt ehitatakse praegu uut ärihoonet Tulika tänavale ja väiksemaid kortermaju Kopli tn algusse, Kalamajja.

LHV Varahalduse juhitud üle 1 miljardi eurose mahuga pensionifondid paigutavad ligi 180 000 kliendi II ja III pensionisamba raha.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474