Lume- ja libedusetõrje kulutab rohkelt ressurssi

Lumekoristus
Lumekoristus

Tallinna tänavatel tegi pakaseliste ilmadega erakorralist lume- ja libedusetõrjet rohkem kui 120 inimest, kellest üle 30 töötas sahk-puisturiga ning ligi 20 multifunktsionaalse traktoriga.

Tallinna kommunaalameti lepingupartneritel oli lume- ja libedusetõrje tööde teostamisel möödunud ööpäeval töös 33 sahk-puisturit ja 19 multifunktsionaalset traktorit ning lisaks muu spetsiifiline talvine tänavapuhastustehnika, avaldas Raepress.

Libedusetõrjeks puistati ööpäevaga ohtlikesse kohtadesse ning jalg- ja jalgrattateedele 12 t sõelmeid. Minimaalses koguses kloriide kasutati libedustõrjeks Tallinna suurematel tõusudel. 31 käsitööbrigaadi ehk 71 inimest puhastasid lumest ühissõidukite peatuste ootealasid, treppe ja ülekäike.

Vanalinnast veeti viimasel ööpäeval välja 585 m3 ja kesklinnast 58 m3 lund. Veebruari jooksul on välja veetud 8685 m3 lund. Lepingupartnerid tegelevad sõiduteedele langenud lumevallide tagasilükkamisega ja lume äraveoga ristmikelt, kitsastelt tänavalõikudelt ja parkimiskohtadelt.

Kõnniteede puhastamise eest vastutab teega külgneva kinnistu omanik ja libeduse tõrjet tuleb teha mitte ainult hommikuti, vaid vastavalt vajadusele ka päeva jooksul, märkis kommunaalamet. Tallinna territooriumil tuleb kõnniteedel kasutada 2-6 mm läbimõõduga sõelmeid. Liiva ja tuha tänavale viskamine on keelatud. Ehitiste omanikel tuleb pidevalt jälgida ka lume kogust katusel ning lumi ja jää õigeaegselt eemaldada sadevee äravoolutorudest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised