Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid: parem investeerida kinnisvarasse praegu kui tulevikus

Kalle Aron
Foto: Raul Mee
Kinnisvarasse investeerimiseks on praegu kindlasti parem aeg kui tulevikus, kuid oluline on objekte õigesti valida, tõdesid kinnisvaraeksperdid Investeerimisfestivalil. Kõnelenud investorid avaldasid täpselt, mille järgi nad parimad objektid üles leiavad.

„Eestis on inflatsioon praegu pea 4 protsenti ja euribor negatiivne – selles kontekstis on turvalisem varades olla kui end kriisi ootuses kaevikutesse kaevata,“ tõdes Scandium Kinnisvara arendusjuht Kalle Aron. „Kui sul istub 100 000 eurot kontol, siis fakt on, et homme on selle väärtus väiksem,“ nentis ta.

Tema sõnul on ehitusturu olukord investori jaoks soodne. „Ehitushinnad kasvavad väga kiiresti, mis tähendab, et täna on näiteks tehnokommunikatsioonide loomine odavam kui homme,“ ütles Aron. Tema sõnul on kinnisvara kindel investeering. „See ei kao ära, erinevalt Orkutist, kuhu mõni aasta tagasi raha paigutati,“ selgitas Aron.

Samas on Aroni sõnul oluline valida, milistesse objektidesse investeerida. „Investeerin sinna, kus ma tunnen, et saan hoolimata majanduses toimuvast rahulikult magada,“ tõdes ta ja lisas, et tema puhul on selleks 12-20 ruutmeetrised üürikorterid. „Raskes majandusolukorras jääb inimestel raha vähemaks ja nõudmised langevad – nad on nõus elama ka väiksema pinna peal,“ põhjendas ta.

Sama loogikat järgib kinnisvaraobjektide valikul ka Tartus tegutsev 160 üürilepingut omav investor Ergo Mõttus. „Minu üürnikest kolmveerand on tudengid, kes maksavad hästi, hoolimata sellest, mis seisus on majandus,“ viitas ta sellele, et õppurid on rahul väiksema elupinnaga, kuid vajavad ülikooli tulles seda igal juhul.

Loe investorite seisukohtadest pikemalt Äripäevast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474