10. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakumäelane: sadamaarendus muutus riskantsemaks

Igapäevaelus patendivolinikuna töötav kakumäelane Almar Sehver avaldas arvamust, et praeguses seisus jääb kohalike elanike kohtukäik kinnisvaraarendaja vastu ära, kuid ärilises mõttes muutus Kakumäe jahisadama arendus tükk maad riskantsemaks.

"Osaliselt rahuldab see meie nõudeid ja see on kakumäelaste jaoks hea uudis," kommenteeris Sehver Keskkonnaameti hiljutist kirja. Sehveri sõnul kinnitab amet sellega piirkonnas rakendatud varasemat praktikat, mille kohaselt ei lubatud omal ajal ka sadama kõrvalkinnistutel ehituskeelu alale ehitada.

"Kakumäelased on Keskkonnaameti julguse üle väga rõõmsad," märkis Sehver. "Nüüd on edasi arendaja otsustada, milliseid muudatusi ta projektis teeb."

Sehver rääkis, et tõenäoliselt tuleb jahisadama arendusprojekt panna uuele avalikule arutelule, kuna Keskkonnaameti soovitusel tuleks korterelamud rajada rohumaale, kuhu algselt plaaniti lasteaeda. "Keskkonnaamet ütles üheselt, et kolme korterelamut ei saa ehitada, et tuleb lagendikule ehitada ja see tähendab, et tuleb korraldada uus avalik arutelu," lausus ta.

"See tähendab, et arendajal saab asi ajaliselt palju kriitilisem olema, nad ei saa eurorahasid peale ja investoreilt saadud täiendavast rahast jätkub ilmselt jaanuarini 2010," lisas Sehver.

Sehver ütles, et tema teada jääb Kakumäe Jahisadam investoreilt saadud lisarahale vaatamata praegu mitmete teenuste eest võlgu ning osad inimesed töötavad projekti heaks juba mõnda aega tasuta. Samuti on teenindatavad pangalaenud üsna kulukad.

Kakumäelane ning kohalik vee- ja gaasitorude omanik Andres Davõdov, keda Kakumäe Jahisadama juht Sander Kaus nimetas investoreile saadetud kirjas arendusprojekti piduriks, ei soovinud teemat kommenteerida.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474