19. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirita tee nutikodud koguvad populaarsust

Meerhof 2.0 Pirita teel
Foto: KV:EE
Tänavu jaanuaris alustas Metro Capital Pirital Meerhof 2.0 ehitustöödega. Nutikodu lahendustega varustatud energiasäästlik maja on äratanud elavat huvi.

Meerhof 2.0 on olemasoleva Meerhofi Residentsi edasiarendus, mille käigus kerkib Pirita tee 20a aadressile 10-korruseline kõrghoone. Maja projekteerimismeeskonnas osalesid lisaks arhitektile ja sisekujundajatele ka akustikud, energiatõhususe eksperdid, nutikodu eksperdid ja Feng Shui asjatundjad. „See on äärmiselt energiatõhus, helikindel, kaasaegsete korteriplaneeringute, lummavate vaadete, stiilse sisekujunduse ning hea auraga maja,“ kommenteeris Meerhof 2.0 arendava Metro Capitali partner Ain Kivisaar „Tegemist on väga hea tehnilise varustusega hoonega,“ lisas ta. „Ehitaja Nordeconil on selliste hoonete ehituskogemus olemas“.

Kõik Meerhof 2.0 korterid varustatakse nutikodu lahendusega, mille abil saab mobiilsete seadmetega oma kodu juhtida ning vee-, kütte- ja elektriarveid jooksavalt jälgida. Maja sisehoovi valmib tenniseväljak, mida saab talvel kasutada uisu-või jäähokiväljakuna. Maja katusele paigaldatakse päikeseelektrijaam, millest saadav elektrienergia suunatakse hoone üldenergia tarbimisse, täites nii B-energiaklassi nõuded. Kõrghoone juurde kuulub ka soojenduse ning videovalvesüsteemiga varustatud kahekordne garaaž.

Meerhof 2.0 paikneb kesklinna ja Pirita vahelisel alal. Piirkond on sobiv lastega peredele, tervisespordiga tegelemiseks, lähikonnas on mitmeid  kultuuriobjekte ja söögikohti.

Kinnisvaraportaali KV.EE juhi Tarvo Tesloni sõnul on ligi poolte korterite vastu juba huvi tuntud. „Sageli soetatakse selliseid kortereid investeeringu eesmärgil ning need liiguvad kohe üüriturule,“ ütles Teslon.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474