30. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 10 kinnisvarauudist 2017. aastal

Foto: Pixabay
Ehkki populaarseimate kinnisvaralugude keskmes on kinnisvaraäri, viitavad need omal moel kinnisvarauudised.ee lugejate laiale huvide ringile ja tundliku sotsiaalse närvi olemasolule.

17. jaanuaril 2018 räägib Lahe Kinnisvara vara hindaja Karin Lapp, kuidas lugeda hindamisakti nii, et see aitaks vältida tõsist möödapanekut investeerimisotsuste langetamisel, vara ostul-müügil või ka varalistes vaidlustes.

Vaata veebiseminari infot SIIT.

1. Tööd alustas uus suur kinnisvarabüroo

Lugu räägib teistest kinnisvarabüroodest üle tunud hindajate ja maaklerite asutatud Lahe Kinnisvara turuletulekust septembris. Peamiseks hindajate kaotajaks osutus Domus Kinnisvara. Uut kinnisvarabürood iseloomustas see, et paljud sinna koondunud inimesed olid Arco Vara taustaga.

Aasta tippsündmus, Äripäeva kinnisvarakonverents, toimub 13. veebruaril 2018 Viru konverentsikeskuses. Esinevad Hardo Pajula, Margus Tinno, Raiko Uri, Guido Pärnits jt, kellel on nii olnu kui ka eeloleva kohta öelda midagi olulist, mis ka sind õigete kinnisvaravalikute ning otsuste tegemisel aitab.

Vaata kava ja registreeru SIIT!

2. Kinnisvarabürood kuulutasid KV-le välja boikoti

Halva aprillinaljana võtsid suuremad kinnisvarabürood oma kuulutused 1. aprillil Eesti suurimast kinnisvarakuulutuste portaalist KV maha. Hiljem panid mõned bürood kuulutused taas üles, kuid teised koondusid Pindi Kinnisvara ja Kinnisvara24 ümber, et püsti panna kinnisvarafirmadele kontrolli all olev kuulutusteportaal. Punti meelitati ka Ekspress Grupp ja lahti läksid suuremat sorti IT arendustööd. Aastavahetuse seisuga ei ole Kinnisvara24 tavakasutajatele veel kättesaadavaks tehtud.

3. Raha kättesaadavus ja hullumeelsus

Kajastus esimeselt Investor Toomase konverentsilt jaanuaris, kus räägiti börsirekordite kõrval ka raha voolamisest kinnisvarasse.

4. Kinnisvarabürood vassisid massiliselt andmetega

Lugu räägib KV avaldatud andmetele tuginedes sellest, mis toimus kuulutusteäri köögipoolel ja kuidas kinnisvarakuulutusi “värskendati” nii, et asjatundmatule ostjale kuvati pikalt seisma jäänud kinnisvara kui äsja müüki tulnut. KV juht Tarvo Teslon ütles selgelt välja, et soovis kuulutuste hinnastamist muutes sellisele andmetega vassimisele pidurit tõmmata.

5. Sooman: naine peaks särke triikima nagu vanasti

Pindi Kinnisvara meediapartner Peep Sooman kommenteeris Äripäevale muutusi KV kuulutuste hinnastamises. Vaatamata muutunud ärikeskkonnale ja tavadele ütleb Sooman, et kinnisvara puhul peaks teatud kokkulepped olema kivisse raiutud. KV võrdlemine naisega, kes peaks mehe sõna kuulama, kõlab seksistlikult.

6. Millised muudatused ootavad ees korterite majandamist?

Advokaadibüroo Cobalt partner Liina Linsi andis ülevaate olulisematest muudatustest, mida toob 1. jaanuaril 2018 jõustuv korteriomandi- ja korteriühistuseadus. Uus ühendseadus asendab kaks pikalt kehtinud seadust, milleks on korteriomandiseadus ja korteriühistuseadus.

7. Igor Habal: kannibalism ja elajalik konkurents

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Igor Habal tegi ärikinnisvara turuülevaate, mille ilmestamiseks kasutas sõnu “kannibalism” ja “elajalik konkurents”. Kujundlik väljendus tagas talle pääsu Äripäeva paberlehe kaanele. Lisaks võeti väljend “elajalik konkurents” kohe ka laiemalt kasutusele, iseloomustamaks ettevõtete vahelist rebimist ja majandussuhete pingestumist.

8. Tööd alustas telesaate Kodutunne kinnisvaraportaal

Tegu on populaarse telesaate Kodutunne pressiteate põhjal valminud veebiuudisega, kus on lahatud uue portaali tausta kinnisvaraäri nurga alt ja leitud, et tegu ei ole siiski päris uue kinnisvaraportaali, vaid n-ö peegellegega, millele on originaaliga, reales.ee kinnisvaraportaaliga, võrreldes lisatud täiendavaid turunduselemente.

9. Must ja valge prognoos aastaks 2017

Äripäeva kinnisvarakonverents 2017 esinejate prognoosid majanduse ja kinnisvaraturu käekäigule. Nüüd on käes õige aeg, et vaadata, milline optimistlik ja pessimistlik prognoos täppi läks!

10. Majanduskool: õppekava valmis poole aastaga

Tallinna majanduskool töötas välja kinnisvaramaakleri õppekava ja alustas 2017. aasta sügisel maaklerite kutseõpet. Uudis uue eriala tulekust ilmus 2017. aasta algul erilehes Kinnisvara, märtsis aga ka kinnisvarauudised.ee veebis ja Facebooki lehel. See uudis sai lugejatelt palju tähelepanu ja positiivset tagasisidet. Õppekava valmimisest rääkis kinnisvarauudised.ee-le tol ajal majanduskooli direktori kohusetäitjana töötanud Jaanus Konsa. Kui selgus, et Konsa elas topeltelu ja kohus tahtis teda selle eest vangi panna, muutus intervjuu taas populaarseks ning edestas loetavuselt põhilugu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474