2. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jufereva: keskerakondlased löövad Tallinnas korra majja!

Maria Jufereva
Foto: Lasnamäe LOV
Eurosaadiku Yana Toomi ettepanekutega täiendatud Tallinna valimisprogrammi, mis lööb korteriühistutes korra majja, tulnuks realiseerida juba aastaid tagasi, kirjutab Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.

Eriti pakub rõõmu ettepanek luua arbitraažikomisjon vaidluste lahendamiseks korteriühistutes.

Vaatamata sellele, et korteriühistu (KÜ) on praegu parim korteriomandi valitsemisvorm, pöördutakse Lasnamäe linnaosa valitsusse igal nädalal nii kirjalikult kui ka isiklikult seoses KÜ esimeeste omavoliga. Kahjuks ei saa linnaosavanem kuidagi sekkuda korteriühistute töösse. Tavaliselt pakume probleemide korral inimestele tasuta õigusalast nõustamist. Kuid on selge, et paar tasuta konsultatsiooni on liiga vähe, et „raskes“ korteriühistus kardinaalselt olukordi lahendada. On väga vähe korteriomanikke, kes on valmis kaitsma oma õigusi kohus ja kulutama võitluses kohusetundetu esimehega oma raha ning aega.

Olen kindel, et säärase komisjoni loomine saaks lahendada linna tasandil terve hulga probleeme ja parandaks linnosade elamufondi kvaliteeti. „Vale“ esimees saab praegu dokumentatsiooni esitamist nõudva korteriomaniku vabalt parajasse paika saata. Olen veendunud, et sama esimees käitub teisiti, kui tema ees seisab ametnik.

Lisaks on vaja teha seaduses täpsustusi, et saaks efektiivsemalt kaitsta nii korteriomanike kui ka korteriühistu huve juhul, kui korteriomanik on patune võlgnik või rikub majasiseseid eeskirju. Praegu valmistab Lasnamäe linnaosa valitsus korteriühistutega seoses kõige levinumate küsimuste nimekirja, mida ei saa lahendada seaduses täpsustusi tegemata ega ka arbitraažkomisjoni tööta.

Enamik KÜ-juhte, kellega linnavalitsus koostööd teeb, on kogenud haldurid ja nende majade korteriomanikel on põhjust sellest ka rõõmu tunda. Tegusad esimehed osalevad linna korterelamutele mõeldud heakorrastamise projektides. Tänu sellele on paljud Lasnamäe majad muutunud eeskujulikeks ja isikupärasteks elamuteks.

Praegu on Lasnamäel kõige kriitilisem ja valusam probleem parkimiskohtade puudus. Koostöös erasektoriga plaanib linn ehitada parkimismaju. Uuringud näitavad, et inimesed soovivad parkida oma neljarattalist sõpra mitte kaugemale, kui 500 meetrit majast. Arvan, et kui autoomanikud on valmis igapäevalaselt selliseid jalutuskäike tegema, saab parkimisprobleem Lasnamäel lähiajal lahendatud ja kaob päevakorralt.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474