Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 15. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia peamaja koosolekuruumide esitlustehnika paigaldas ProScreen

Telia uue Mustamäe peamaja kõigi koosolekuruumide esitlustehnika projekteeris ja ehitas innovaatilisi audio-videolahendusi pakkuv firma ProScreen OÜ.

ProScreen OÜ tegevjuht Raido Reilson täiendab, et lisaks koosolekuruumi esitlustehnikale projekteeris ja paigaldasid nad koos partner Tarmo Turganiga ka Telia peamaja 14. korrusele kodukino ruumi heli- ja pildisüsteemid.

"Telia majas on suur konverentsikeskus, mida saab vajadusel vaheseintega viieks jagada. Kõikidel selle ruumi ekraanidel saab näidata sama pilti või erinevat pilti, kuidas parasjagu soov on, ja seda on lihtne puuteekraanilt seadistada,“ ütleb Reilson.

Telia uue Mustamäe peamaja 14. korrusele projekteeris ja ehitas kodukino ruumi heli- ja pildisüsteemid firma ProScreen OÜ.
Foto: Telia

Ta räägib, et viimane suurem ja põnevam töö oli neil koostöös firmaga Eventech Arvo Pärdi keskuse esitlustehnika paigaldamine, kuhu paigaldati muuhulgas laseprojektor, mille eluiga on 20 000 töötundi ja mille "lambipirni" pole vaja kunagi vahetada. Samuti sai keskus Barco Clickshare’i juhtmevaba pildi näitamise süsteemi ning kasutaja saab lahendust lihtsalt juhtida. Reilson lisab, et koostööd tehakse ka teiste suuremate Eesti firmadega nagu ProGear ja Soundhouse. ProScreen paigaldab peamiselt Sony ja Harman grupi tooteid.

Maailmas müüduimate kodukinoprojektorite TOP 5 Maksumusega alla 700 eurot

1. Optoma HD143X | 422 eurot

2. Optoma HD27HDR | 572 eurot

3. BenQ HT2050A | 611 eurot

4. Epson Home Cinema 1060 | 576 eurot

5. BenQ TH671ST | 615 eurot

Vaata TOP 10 veebist siin!

ProScreen OÜ tegevjuht Raido Reilson (paremal) ja äripartner Tarmo Turgan Amsterdamis erialamessil Integrated Systems Europe.
Foto: Erakogu

Kodukino ka luksusjahi kajutisse

Mainides töökogemust välismaal lisab juht, et neid on kutsutud esitlussüsteeme paigaldama ka näiteks Helsingi Radisson Blu hotellidesse, Helsingi Ülikooli ning ka ühe Skandinaavia ettevõtja luksusliku erajahi kajutitesse. Uued kliendid tulevad neil olemasolevate soovituste peale, aga eelmisel aastal uuendas Reilson ka firma kodulehe ning laskis kirjutada sisuturunduslood firma tegevustest ja nüüd tuleb iga päev vähemalt kaks uut päringut ise sisse.

"Just paar päeva tagasi tuli kodulehe kaudu päring ühest sisekujundusfirmast, kes soovis audio-videotehnilisi lahendusi ühele suuremale Eesti pangale,“ märgib Reilson ning lisab, et ta lasi kõigest kaks nädalat tagasi teha firma kodulehele "Kas-saame-teid-aidata-hüpikakna“ ja sealt on ka juba kaks tehingut tulnud. "Noored, kuni 35aastased juhid, on harjunud sel viisil ühendust võtma,“ on tema kogemus. Ta naljatab, et ta on varasematel aastatel küll ka jah mõelnud, et võtab ette Äripäeva Rikaste TOPi ja hakkab nimekirja läbi helistama, aga seda pole siiski vaja läinud.

"Meie firmast tehtud sisuturundusartiklid töötavad Google’is väga hästi. Tulevikus plaanime ka videoklippe rohkem teha,“ lisab ta.

Esimene klient on siiani alles

Reilson meenutab, et esimene klient oli Tallink, millel oli vaja büroo ja suuremate laevade konverentsikeskuse esitlustehnikat uuendada. Uuendatud sai kõik – alates projektoritest kuni audio-videomaatriksiteni välja sai lõppkasutajale kõik hästi lihtsaks tehtud ja ühtegi juhet ei ole enam tarvis vedada. Tallinkiga on hea koostöö sujunud läbi aastate. Koostööpartner Tarmo Turgan sõitis Poola Gdanskisse, kus Tallinki laev Baltic Queen oli remondis ja vahetas seal ka kogu showbaari audio-videosüsteemi välja, et oleks lihtne juhtida liikuvaid projektsiooniekraane ja vahetada videosüsteeme. Selliste süsteemide maksumus jääb 20 000 – 50 000 euro vahele.

"Meie eesmärk on lõppkasutaja elu võimalikult mugavaks teha, integreerida erinevad süsteemid ühte kasutajaliidesesse. Hästi töötav esitlustehnika on kõigile arusaadavalt kasutatav, võiks isegi öelda – intuitiivne. Tehnikat esitlusruumides märgatakse siis, kui sellega on midagi viltu – kas seadistamine on keerukas või ei õnnestu õige arvuti ühendamine esitlusseadmete taha kohe esimesel korral,“ möönab Reilson. Ta lisab, et nende firma tugevus on lihtsa ja loogilise ülesehitusega esitlustehnika projekteerimine ärihoonetesse: seminari- ja koolitusruumidesse, nõupidamis- ja koosolekuruumidesse ning suurtesse saalidesse ja auditooriumitesse. Samuti targa maja ja nutikodu tehnosüsteemide loomine.

"Me loome just ühele tuntud Eesti ettevõtjale targa maja süsteeme mitmesaja ruutmeetri suurusesse eramajja – ühtsesse juhtimisse telefoni pealt peab kaasatud olema kõik, ilma et ükski lüliti oleks interjööris nähtav elektrikardinatest kuni basseinikütmiseni välja. Selle eramaja lahendust on käinud vaatamas ka juba teised Eesti ettevõtjad, kes parasjagu uut maja ehitavad,“ märgib Reilson.

Ideid ja uuendusi otsitakse igal aastal Amsterdami erialamessilt

Esitlustehnika hitt ongi praegu juhi sõnul juhtmevaba esitlusseadesüsteem nimega Barco Clickshare, kus sa paned vaid nupu arvuti külge ja saad kohe oma arvutist või mobiiltelefonist esitlust, pilti või videot näidata.

"See on wifi kaudu töötav innovatiivne standardtoode, millest kõik inimesed kohe aru saavad. Nutitelefonid on tänapäeval tihti juba võimsamad kui arvutid,“ märgib Reilson.

Firmajuhid osalevad igal aastal erialamessil Integrated Systems Europe, mis toimub veebruari alguses Amsterdamis. Sageli minnakse sinna koos suuremate klientidega.

"Hoiame ennast uuendustega pidevalt kursis ja tean, et meie esitlustehnikasüsteemid pakuvad eestlastele lihtsa kasutajamugavuse maailmataset ning tipptehnikat, me viime kõik süsteemid kokku ühte juhtimispulti, et ei peaks inimesed kasutama mitut erinevat äppi. Aastatepikkune kogemus on näidanud, et meil on töökindlad süsteemid ja me ei pea loodud süsteeme pidevalt parandama, muidu ei saaks me seda kolmemehelise tiimiga teha,“ tõdeb juht ning avalikustab ka, et kuni kuuekorruselise uue büroohoone kõigi koosolekuruumide esitlustehnika paigaldamine maksab umbes 80 000 eurot.

SUUREMAD TEHTUD TÖÖD

• Arvo Pärdi Keskuse saali esitlustehnika

• Konverentsikeskuse terviklahendus Telia peakontoris

• Nõupidamisruumide esitlustehnika Telia peakontoris

• Puhke- ja kinoruumi tehnika Telia peakontoris

• Eramaja helilahendus Viimsis

• Eramaja helilahendus Veskimöldres ja

• Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Tallinna Polütehnikum, Tartu Ülikool jne

• Erinevate Tallinki ja Silja laevade esitlustehnika ja koosoleku infoekraanid

Teised kliendid soovitavad

Eraklient Alvar Ild: Vajasime uude majja head üldhelisüsteemi, mis töötaks tubade kaupa ja mida oleks ka vanemaealistel lihtne kasutada. Lisaks oli vaja lahendada teleri ja kodukino helisüsteem. ProScreeni meeste pakutud lahendused vastavad ootustele ja on meid teeninud juba mitmeid aastaid.

Äriklient Telia Eesti AS, Erik Veveris: Uue peahoone ehitusel olid meil konkreetsed soovid, millised kaasaegsed võimalused peavad olema konverentsikeskuses ja kogu hoone nõupidamisruumides. Koostöös ProScreeniga leidsime tehnilised lahendused, mis võimaldavad konverentsiruume lihtsalt vastavalt vajadustele kohandada ja koosolekuruumides igapäevaselt mugavalt esitlustehnikat kasutada.

Äriklient Uus Maa kinnisvara, Aivar Mänd: Uues kontoris vajasime fuajeesse ja koosolekuruumidesse erinevaid integreeritud audio-videolahendusi. Esialgu keerulisena tunduvale ülesandele leidsime tänu ProScreenile lihtsa ja loogilise lahenduse.

TASUB TEADA

Audio-videolahendusi pakkuv firma ProScreen OÜ on asutatud: 2009. aastal

Töötajaid: 3

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474