Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 28. juuni 2019

Moodsate külmikute vajalikud lisafunktsioonid

Läbi aegade on külmkapi peamiseks ülesandeks olnud toitu jahutada ja külmutada. Kunagi oli toidu jahutamine ja säilitamine omaette teadus, sest kapi uksetihendid olid haprad ja kambrisisene kõikuv temperatuur tekitas alatasa seintele jääkoopaid. Jäätunud külmik tarbis palju voolu ja kui uksed-sahtlid ei tahtnud enam üldse liikuda, võeti ette pikk ja tüütu sulatamisprotseduur, milleks kulus terve päev.

Esmalt tuli kõik varud külmikust välja tõsta, seejärel võtta käiku anumad ja riidelapid ning oodata jää sulamist, likvideerida kapis ja põrandal valitsev veeuputus, pesta, kuivatada ja siis külmutuskapp uuesti vooluvõrku lülitada. Sulanud toiduained said riiulitele tagasi panna alles siis, kui kapp kogus tuure ja saavutas õige temperatuuri.

Võttes arvesse kasutamisega kaasnevaid ebamugavusi ja tarbija soove, tahtmisi ja isegi unelmaid, loodigi esimesed moodsad ja paljude lisadega külmikud. Tänapäeval on kapi hooldamine ja töös hoidmine lihtsam kui varem.

Härmavaba külmutuskapp

Heaks uuenduseks on külmikud, mida ei pea kunagi sulatama. No Frosti ja Frost Free süsteemid sulatavad tavakambri ning sügavkülma siseseintele tekkinud härmatise külmkapi sisse või välja ehitatud ventilaatorite ja aurustite abil. Spetsiaalsete õhukanalite, kompressorite ja torude koostöö kaudu aurustub niiskus kui imeväel ja nõnda ei teki enam veeloike ega pikki ootetunde sulatamisel.

No Frosti jäävaba sügavkülmikuga ja nutikalt konstrueeritud liha ning kala säilitamise sahtliga külmik Samsung RB37J5215SS/EF on energiasäästlik, vaikne ja kena disainiga.

Tutvu kõigi Samsungi külmikute valikuga siin.

Silmapilkne külmutus ja jahutus

Kui suur kogus söögipoolist tuleb ühel ajal ja väga kiiresti külmutada, on suureks abiks sügavkambri kiirkülmutuse funktsioon. Maitsvad marjad ja hõrgud köögiviljad säilitavad sel viisil külmutatuna mahlakuse ja värskuse – vitamiine saab nii tarbida aasta ringi.

Kiirjahutus garanteerib rohkes koguses söögi- või joogipoolise operatiivse jahutamise ning takistab külmikusektsioonis olevate varude soojenemist. See on superfunktsioon neile, kel on harjumuseks korraga ja rikkalikult toiduvarusid täiendada või kuumal suvepäeval jahutatud jookidest kosutust saada.

Külmiku juhtimine ja töö kontrollimine

Kui varem oli kapi reguleerimiseks tavaline näidikuga nupp, siis tänapäeva külmikud on varustatud elektrooniliste juhtimissüsteemidega. Digitaalsetel ekraanidel kuvatakse seadistatavate töörežiimide kohta kogu teave.

Lisaks on ridamisi süsteeme, mis annavad valguse ja heliga märku, kui näiteks kapi uks on lahti jäänud või sügavkülmiku temperatuur on liiga kõrgele tõusnud – mõned kapid annavad signaali isegi voolukatkestuse puhul.

Riiulite ränne vastavalt vajadusele

Reguleeritavad riiulid on peaaegu igas külmakapis, kuid tootjate eesmärk on vajaliku ruumi juurde tekitamine. Potid, pannid, pakendid ja kõrged pudelid – kõik isemõõtu – nende mahutamiseks on loodud kappidesse kokkuvolditavad ja liugriiulid. Lisaks kambriosale saab paigutada ja ümber tõsta ka ukseriiuleid.

Uute innovaatiliste riiulitega tõuseb nii tulu kui ka tuju ning tüütust paigutamisest on saanud hoopis lõbus looming – kujunda kapi siseruum vastavalt enda lemmikanumatele ja -pakenditele!

Nutikülmikud

Külmkapi uksel paiknev jahutusseade, veevarustussüsteemiga ühendatud jäämasin, vilkuvad tulukesed ja ekraanid – see on loetelu otsekui muinasjutust, ent vaid kübeke tänapäeva tarkade ja nutikate külmikute professionaalsusest.

Näiteks Kaup24 LG GMX936SBHV on omasuguste seas tõeline raskekaallasest meister. Kogu LG külmikute valiku leiad sellelt lingilt.

A+++ ehk väga hea energiasäästlikkusega külmik ootab kasutaja visiiti vaikselt. Kaks koputust ukseklaasile ja kogu kapi sisu saab valgustatud, pole vaja kapiuksega tuulutada ega energiat kulutada. Selles äpis on alati värske lõhn, sest õhku puhastab spetsiaalne õhufilter. Toredust lisavad õhuke uksesisene jäämasin ja volditavad riiulid.

Nutitelefoni rakenduse abil saab kapi temperatuuri sättida kas või poes olles, et koju jõudes paigutada osturetke saak võimalikult headesse tingimustesse.

Mõned tootjad on lisanud külmikule võimaluse kontrollida interneti teel ning väikese kaamera abil varude tagavara ja koostada selle põhjal ostunimekirju.

Kaup24 rikkalikust sortimendist saab valida moodsaid ja ka nutikaid tooteid! Uuri lähemalt e-poest!

Kaup24.ee – tuhanded köögiseadmed alati soodsa hinnaga!

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474