Autor: Tuuletare • 11. aprill 2024

Tuuletare uusarendusse saab kodu rajada poolsada peret

Ida-Virumaal piirkonna suurim uusarendus on alustanud Ontika pankranniku paepealsel alal elamumaa kinnistute müüki. Kruntide suurus varieerub 1400 m² kuni 1800 ruutmeetrini.

Toila vallas Tuuletare-Martsa piirkonnas asuv Põrnika uusarendus hõlmab endas pea 50 krunti. Arendaja sõnul on kümmekond neist juba müüdud ja osad ootavad vormistamise taga. „Usun, et praeguse inflatsiooni juures on hea aeg soetada elamumaa krunte kasvõi investeeringuks. Ida-Viru sõpradel on nüüd võimalus piirkonda panustada,“ märkis kinnistute müüja. „Mitme kinnistu koosostmise korral on ka hinnasoodustus. Näiteks üks perekond soetas endale kaks, teised aga lausa neli krunti, et kõik pereliikmed saaksid kõrvuti maatükkidele majad ehitada. Mõneti on see arusaadav: kes soovib mere hõngu, kes metsa vaikust. Meri jääb arendusalast mõnesaja meetri kaugusele, metski on kohe siinsamas. Asupaik on vaikne ja looduslähedane,“ tunnistas ta. Lisades, et huvi korral on võimalus uusarendusse püstitada ka ärihoone.

Uusarenduses on rajatud tee, veevarustus on plaanitud puurkaevust ja liitumine elektriga on Eesti Energial planeeritud ampripõhine. Selleks, et tulevikus hoida jooksvaid kulusid uusarenduses kontrolli all, on võimalik moodustada vee- ja päikese energiapargi ühistu. Uusarenduse piirile ehitatakse välja ka ühistranspordipeatus. Samuti on arendajal plaanides vaatetorni ehitamine. „Kuna lähiümbruses vaatetorni ei ole, siis lisab see uusarenduse alale veelgi lisaväärtust juurde,“ ütles ta.

Elamukruntide asupaik jääb tõmbekeskustest sobilikku kaugusesse: Jõhvini 10 km ja Toilani kõigest 5 kilomeetrit. Seega on koolid, lasteaiad ja Toila SPA ning isegi Jõhvi kontsertmaja vähem kui 10 minuti autosõidu kaugusel. „Neile, kes siit piirkonnast pärit, on asukoht väga ahvatlev. Pealegi on elu Ida-Virumaal hoogu sisse saamas ja seda tõestab ka inimeste suurenev huvi elamumaa ostude vastu,“ sõnas arendaja.

Antud piirkond on kuulus kõrgelt pankrannikult kaunite merevaadetega, Ontika paekallas kulgeb Saka külast Narva- jõesuu laheni, ligi 23 km ulatuses. Uuelamupiirkonnast jääb viie kilomeeri kaugusele Valaste juga, mis on oma 30-meetrise veeseinaga Eesti kõrgeim.

Vaata elamukruntide kuulutust siit >>

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474