20. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar lükkas käima Starmani ja Levira digitaliseerimisprojekti

Majandus ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar ütles äsjalõppenud pressikonverentsil, et riigi huvi on, et digitaliseerimise protsess läheks käima. "Levira hakkas seda tegema meie tagant tõukamisel," lisas ta.

"Kui Eesti liitus Euroopa Liiduga võtsime kohustuse et aastaks 2012 on meil maapealane televisioon digitaliseeritud ja inimesed näeksid lisaks kümneid ja kümneid telekanaleid"

Starmani ja Levira ühisprojekti tulemusena näevad alates järgmisest aastast näevad 96% Eesti peredest 36 erinevat telekanalit, lubasid firmade juhid täna.

AS Levira juhatuse esimees Mart Einpalu rääkis, et analoog on piiratud, digi lubab ühele sagedusele panna kuni 12 kanalit ja palju uusi teenuseid.

Alates 2003 aastast kevadest alustas Levira võrkude väljaehitamist Tallinnas Valgjärvel. "Levira jaoks on suurim väljakutse sisu, mille osas pidasime läbirääkimisi mitme teenusepakkujaga. 2010 peaksime suurema probleemita analoog võrke välja lülitama hakkama," lisas ta.

AS Starman tagab klinditeeninduse, setupboxi ja kanalid. Juhatuse esimees Peeter Kerni sõnul ostab Starman Levira osa välja kui ettevõttel hästi läheb. "Maapealne digitelevisioon on Starmani jaoks kasumlik, sest kaablit ei ole poolel Eestil, ka on see odavam kui satelliit," lisas ta.

Edaspidi saab vastu võtta ka tasuta Eesti kanaleid kui on olemas digibox. Boxi jaemüügi hind 2000 ja rendihind 39 krooni kuus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474