22. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Branson otsib 36 miljardi eest puhast kütust

Neljapäeval teatas Briti ettevõtja ja seikleja Richard Branson, et tema lennu- ja rongikompanii kõik tulevane kasum, umbes 36 miljardit krooni järgmise 10 aasta jooksul, investeeritakse puhta kütuse arendamiseks, kirjutab International Herald Tribune.

Raha saavad erinevad ettevõtted, kes tegelevad energiasäästlike või mitte naftast ja söest tehtud kütuste otsimisega. Fossiilsete kütuste põletamisel tekib süsinikdioksiid, mis on peamine kasvuhoonegaas.

"Me pärisime oma esivanematelt imeilusa planeedi ja peame tegema kõik, et seda sama ilusana oma järeltulijatele pärandada" ütles Branson.

Bransoni ettevõtted juba tegelevad mitte naftast tehtud lennukikütuse loomisega ja ensüümidega, mis aitavad paremini lagundada tselluloosi taimedes, et toota etanooli. "Ainuke võimalus kliima soojenemist peatada on asendada fossiilsed kütused," ütles Branson.

Teadlaste sõnul ei ole valitsused piisavalt investeerinud, et edukalt uurimistööga tegeleda. USA valitsus kulutab aastas 12 miljardit krooni, mis on tunduvalt vähem kui 1970 energiakriisi ajal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474