26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linde ja BOC ühinemine lõi maailma suurima tööstusgaaside ettevõtte

Septembri teisel nädalal allkirjastatud kahe suurettevõtte Linde ja BOC ühinemine kasvatas The Linde Group’i maailma juhtivaks gaasiettevõtteks. Ka Eestis esindust omav AGA emafirma Linde Grupp ja gaasiettevõte BOC ühinemine lõi kokku maailma 70 riigis esindusi omava suurettevõtete kontserni, teatas ettevõte.

“Eesti jaoks tähendab see võimalust pakkuda veelgi paremat oskusteavet ning tarnekindlust kõikidele olemasolevatele ja tulevastele klientidele erinevates tööstusharudes,” selgitas Eesti AGA müügi- ja turundusjuht Andrus Laur.

Uus kontsern hakkab kandma nime "The Linde Group". Nimemuutus puudutab ainult gruppi kui tervikut, kohalikel turgudel jätkavad tegutsemist senised Linde ja BOC-i brändid nagu näiteks AGA.

Uue kontserni prognoositav aastane müügitulu on umbes 12,7 miljardit eurot ning sellel on ligi 53 000 töötajat üle kogu maailma.

Eesti AGA on siinse turu juhtiv tööstus- ja meditsiinigaaside tootja ja tarnija. Lisaks gaasidele pakub AGA oma klientidele gaasiseadmeid, erinevaid teenuseid ning gaaside kasutusalast teavet. Eesti AGA moodustab koos Põhjamaade ja teiste Balti riikidega AGA Põhja-Euroopa regiooni. AGA alustas Eestis tegevust juba aastal 1908, aastal 1991 loodi ettevõte uuesti. Eesti AGA-l on 65 töötajat, neli gaasitehast ja 33 teeninduspunkti üle kogu Eesti, mis teenindavad ca 10 000 klienti. Ettevõtte 2005. aasta müügitulu oli 171 milj EEK.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474