27. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung valmistab ette internetirevolutsiooni

Vulkaanilisel saarel Korea poolsaare tipu lähedal püüavad insenerid välja töötada uut traadita internetiühenduse lahendust, kirjutas New York Times.

Lõuna-Korea insenerid avalikustasid traadita interneti prototüübi, mis tooks suuri muutusi internetile juurdepääsu osas.

Lõuna-Korea firma Samsung tegi augustis esimese avaliku oma internetiühenduse versiooni demonstratsiooni.Kompanii loodab, et kunagi saavad kõik sülearvuti kasutajad oma arvutit avades kõikjal ligipääsu internetile, ilma, et peaks ühendama arvuti kaabliga või otsima WiFi't.

Samsung ja ka teised firmad nagu Intel ja Jaapani NTT DoCoMo kulutavad palju, et kontrollida uue interneti tehnoloogia arengut ja olla esimesed selle välja töötamises. Samas praegusel juhul läheb veel kaua aega enne, kui uus laine interneti ajastus kohale jõuab.

Arvamused lahknevad selle koha pealt, kas neljanda põlvkonna traadita ühendus ehk 4G saab teenäitajaks uuel interneti ajastusl või on hoopis mitmeid miljardeid maksma minev läbikukkumine.

Mitmed Wall Streeti skeptikud meenutavad eelnevaid ebaõnnestunud katseid muuta traadita internetiühendus interneti ühendusteenuste turul liidriks. Skeptikud näevad antud plaani juures suurima ohuna seda, et ülemaailmseid netivõrgustikke on kallis ehitada ja see tähendaks arvatavasti teenuse kasutajatele kõrgeid tasusid. Samas interneti püsiühendus läheb aina odavamaks, kiiremaks ja usaldusväärsemaks.

"4G on palju kära ei millestki," ütles Charter Equity uuringukeskuse analüütik. "Neil pole mingit ärimudelit. On vaid marketing ja palju kuuma õhku."

Et näidata oma liidrirolli 4G-tehnoloogia väljaarendamisel, kogus Samsung kokku 50 tööstuste juhti ja akadeemikut 4G konverentsile. Samsung demonstreeris 4G prototüübi kasutamist ning korraldas selleks bussisõidu, et näidata traadita interneti funktsioneerimist liikumise pealt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474