28. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silicon Valley otsib pärast Skype ostu uut suurt asja Euroopast

Kõik teed ja internetimarsruudid viivad Silicon Valleysse, vähemalt nii tundub Euroopa kommunikatsiooni ettevõtetele, kirjutab Financial Times.

Kui eBay ostis Londonis, Luxembourgis ja Tallinnas tegutseva Skype`i, asusid USA riskikapitalistid järgmist "suurt asja" Euroopast otsima.

Sequoia Capitali osanik Michael Moritz, kes on toetanud teiste seas Google`it, Yahood, ja YouTube`i, leidis kahe noore austerlase VoIPi ettevõtte Jajah (Voice over internet protocol, hääl üle interneti). Ühe ettevõtte asutaja Daniel Mattesi sõnul tuli see üllatusena: "Me lootsime Euroopa riskikapitalidega äri teha."

Sequoia Capitali ettepanekul oli üks konks: kui ta teeb oma esimese investeeringu Euroopasse, peab ettevõte kolima Californiasse. "Meil kulus kaks sekundit otsustamaks, see oli ainukordne võimalus," lisas Mattes.

Kuigi Sequoia nõudmine võib kummaline olla, on asutajad tänulikud, sest Valley tingimised on tunduvalt paremad, kui nende Euroopa ametivendadel. "USAs on riskikapitalistidel absoluutselt teine lähenemine, Euroopas käituvad nad nagu pankurid, kes annavad natuke raha iga etapi läbimise järel, kui sa midagi ei saavuta, ei saa sa midagi. USAs nad küsivad, millised on järgneva kahe aasta kulutused ja nad annavad selle raha sulle, sa ei pea pidevalt ettevõtte finantseerimise peale mõtlema," ütleb Mattes

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474