29. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Torustikuprojekti maksumus kasvamas üle poole miljardi

Maakondliku ühisveevärgi europrojekti maksumus võib kallinenud ehitushindade tõttu kahekordistuda ja ületada pool miljardit krooni, see paneb vallad küsimuse ette, kust hankida lisaraha, kirjutas Meie Maa.

Käesoleva nädala alguses palus maakondlikku veeprojekti vedav AS Kuressaare Veevärk oma aktsionäridest valdadel selle nädala jooksul teada anda, kas nad tahavad oma projektide osas veel midagi korrigeerida.

"Reedel siis näeme, kas tahab keegi midagi vähendada," sõnas Kuressaare Veevärgi juhataja Illar Noot. Juba on oma vallas tehtavaid töid rahandusministeeriumiga sõlmitud saneerimiskavas vähendanud Orissaare vallavalitsus. Ühisveevärk laieneb Orissaare vallas ainult tiheasustusega aladel ja reostumisohus oleva põhjaveega piirkondades: Saiklas, Tagaverel ja Orissaares.

Projekti venimisest häiritud Valjala vallavanem Kaido Kaasik aga küsib: kuidas saab üldse väita, et maksumus läheb kaks korda kallimaks, kui pole hangetki tehtud. "Aga juba käib jutt, et läheb kaks korda kallimaks," sõnas Kaasik.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474