2. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Malmstein ei luba SEBil Eestis pensionifondide hindu aastavahetusest muuta

Raul Malmsteini juhitav finantsinspektsioon otsustas, et SEB Ühispanga fondide taotlus muuta kohustuslike pensionifondide SEB Konservatiivne Pensionifond ja SEB Progressiivne Pensionifond osakute väljalasketasu määra 1. jaanuarist 2007 jätab nende fondidega liitunutele liiga lühikeseks.

Seetõttu saab SEB Ühispanga Fondid rakendada seni fondi tingimustes lubatud 1%-lise osakute väljalasketasu asemel teistsugust väljalasketasu alles alates 1. jaanuarist 2008, seisab finantsinspektsiooni teates.

„Kui osakuomanike arvelt võetav tasu erineb järgmisel aastal seni fondi tingimustes lubatust ja SEB Ühispanga Fondid II samba fondiga liitunu soovib sel põhjusel fondi vahetada, jääb selleks nüüd vaid napp kuu. II samba kohustusliku pensionisüsteemiga liitunutele tuleb otsuse tegemiseks anda piisavalt aega ja teavet. Finantsinspektsioon on seisukohal, et II sambaga liitunutele tuleks tagada vähemalt 6 kuu pikkune etteteatamisaeg kui fondihaldurid soovivad muuta fondi tingimusi või alternatiivina muuta seadusandlikku regulatsiooni selliselt, et muutub lihtsaks ja paindlikus inimeste õigus vahetada II samba fonde,” kommenteeris Finantsinspektsiooni juhatuse esimees Raul Malmstein.

Kogumispensionide seaduse kohaselt ei või kuni 2007. aasta 1. jaanuarini pensionifondi osakute väljalasketasu määr olla suurem kui 3%. Alates 1. jaanuarist 2007 kehtima hakkav seadusandlik regulatsioon kaotab ära II samba osakute väljalasketasu piirmäära.

„Sellest ajendatuna juhime II sambaga liitunud inimeste tähelepanu, et pakutava teenuse hind võib edaspidi muutuda ja seda ka kahjulikus suunas. Oleme seisukohal, et osakute väljalasketasu piirmäära rakendamine on vajalik ka edaspidi ning seda oluliselt allpool täna veel kehtivat 3% määra. II samba pensionifondide eripärast tulenevalt on põhjendatud ootus, et osakuomanikele või pensionifondiga liitujatele ei tekitata täiendavaid kulusid ega suurendata nende vara arvel makstavaid tasusid ilma olulise põhjuseta ja piisava etteteatamisajata,” ütles Raul Malmstein.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474