3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pekingisse, Kairosse ja New Delhisse tahab välisministeerium ehitada saatkonnad

Välisministeerium plaanib arhitektuurikonkurssi Pekingi saatkonna projekteerimiseks. Välisesinduste arengukava näeb ette esinduste loomise ka Kairosse ja New Delhisse.

Kui palju esinduste ehitamine maksumaksjale maksma läheb, välisministeerium teada ei andnud.

Täna kohtus välisminister Urmas Paet Eesti Arhitektide Liidu esimehe Ülar Markiga. Kohtumisel arutleti Eesti tulevase Hiina saatkonnahoone ja kinnistuga seonduvat.

Välisminister Paet ja arhitektide liidu esimees Mark arutasid selle üle, millistel alustel korraldada arhitektuurikonkurss Pekingi saatkonnahoone projekteerimiseks. Välisminister Paet avaldas lootust, et tulevasest Eesti esindusest Pekingis võiks kujuneda väärikas Eesti kultuuriruumi esindaja selles maailmajaos, mis aitaks kindlasti kaasa kontaktide tihenemisele kõige erinevamates valdkondades. Kohtumisel kõneldi lisaks ka saatkonnahoonete ehitamise üldistest tingimustest, mis peavad arvestama lisaks esindusfunktsioonile ka andmeside- ja turvasüsteeminõuetega.

Esialgsete kavade kohaselt on plaanis arhitektuurikonkurss välja kuulutada 2007. aasta alguses ning ehitustöödega sooviks alustada 2008. aastal.

Hetkel käivad läbirääkimised, et osta Pekingis diplomaatilise korpuse linnajaos hoonestusõigus 70. aastaks 2990,44 m² maale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474