3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rae vald müüs 206 miljoniga Ameerikanurga maatüki

Rae vallavalitsus müüb Ameerikanurga maatüki 206 miljoni krooni eest, raha läheb kooli ja lasteaedade ehituseks, teatas vald.

75,28-hektarilise Ameerikanurga maatüki kirjalikule enampakkumisele tuli neli pakkumist. Vallavalitsus tunnistas maatüki võõrandamiseks korraldatud kirjaliku enampakkumise parimaks pakkumiseks aktsiaselts Süda Maja pakkumise summas 206 100 000 krooni.

Rae vallavanema Raivo Uukkivi sõnul oli maamüük edukas. ”Pakkumise väljakuulutamise ja pakkumise avamise vahelisel ajal oli huvi maatüki ostu vastu suur ja seega ei üllatanud ka pakkumiste arv,” ütles Uukkivi.

”Maamüügist saadud vahenditega finantseerib Rae vald viimase osa Jüri Gümnaasiumi rekonstrueerimisest ja ilmselt jääb sellest nii palju üle, et saab ehitada ka ühe uue lasteaia Jürisse ja finantseerida osaliselt Peetri lasteaed-põhikooli ehitust,” lisas Uukkivi.

Rae vald alustas 2004. aastal suurima omafinantseeritava projektiga – Jüri Gümnaasiumi rekonstrueerimisega, mille maksumus kokku on ligi 113 miljonit krooni, millele lisandub ca 20 miljonit sisseseade maksumust. 95% sellest rahast on finantseerinud Rae vald omavahenditest.

Küsimusele, kas Rae vallavalitsusel on veel plaanis maad müüa, vastas Uukkivi: ”Momendil on kõige suurem tulekahju kustutatud – olemasolevad lasteaiad renoveeritud, gümnaasium ja spordikeskus kohe 100%liselt valmis. Lagedi keskus on valmis ja kui eelpoolnimetatud lasteasutused ka valmivad, siis jäävad veel Lagedi Põhikooli renoveerimine ja Lagedi spordihoone ehitus.”

Uukkivi sõnul saab Rae vald sügavast august, mis hoolimatu valitsemisega ajavahemikul 1998-2004 põhjustati, välja ja vald tegeleb jälle sellega, milleks ta ellu kutsutud ja seega ei ole ehk põhjust ka maa müügiks, vaid võiks ise arendada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474