3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Aas: Vabaduse väljakut ei müüda Vjatšeslav Leedole ja Arco Varale

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul ei kavatse linnavalitsus anda Vabaduse väljakut erafirma Varamaad Kinnisvara OÜ kaasomandisse.

OÜ Varamaad Kinnisvara kuulub võrdsetes osades Arco Varale ja Saare Finantsile. Saare Finants on Saaremaa laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedo firma.

"Tegemist on reformierakonna poolt levitatava väärarusaamaga," rõhutas Aas. "Kõik Tallinna linna omandis olevad kinnistud jäävad ka tulevikus Tallinna linna ainuomandisse."Aasa sõnul on Tallinna linna ning tenniseväljakute alal asuvate rajatiste omanikfirma Varamaad Kinnisvara OÜ vahel 19. septembril sõlmitud ühiste kavatsuste protokollis must valgel kirjas, et Vabaduse väljaku kinnistut ei ühendata Kaarli pst 2 ja Kaarli pst 4a moodustavate kinnistutega.

Nii Vabaduse väljaku kui ka tenniseväljakute ala alla parkla rajamiseks seavad linn ja Varamaad Kinisvara OÜ oma kinnistutele eraldi hoonestusõigused parkla rajamiseks loodava ühisfirma kasuks.

"Vastuvõetud detailplaneering näeb tõepoolest ette kogu maa-aluse parkla ala üheks kinnistuks liitmise," nentis Aas. "Kuid nüüdseks oleme kokku leppinud detailplaneeringu muutmise ehk ala jagamise kaheks kinnistuks - neist ühe, suurema kinnistu omanik linn ja teise omanik Varamaad Kinnisvara OÜ."Aasa sõnul on seega praegune linnavalitsus seadnud eesmärgiks muuta Reformierakonna juhtimisel 16. veebruaril 2005 vastu võetud detailplaneeringut, mis nägi ette just ühise kinnistu tekkimise. "Juhin tähelepanu, et linnaplaneerimise eest vastutavaks abilinnapeks oli siis reformierakondlane Ülle Rajasalu ja kesklinna vanemaks praeguse Vabaduse väljaku kaitseks allkirjade kogumise aktsiooni käivitanud Keit Pentus."

Rajatav parkla on plaanis avada 2010. aastaks, kuhu peaks mahtuma 400 autot. Ehitus koos kommunikatsioonide ümberpaigutamisega läheb maksma umbes 160 miljonit krooni. Loodav ühisfirma finantseerib ehitust pangalaenuga, plaanitud on nii, et pangalaenu omafinantseeringu katab erasektor, mis võib suurendada Varamaad Kinnisvara OÜ osalust, kuid abilinnapea Aas ei näe põhjust, mis see peaks suurenema üle 50%.

Sissesõit parklasse on Vabaduse väljaku kõrvalt, linnavalitsuse maja eest ja välja pääseb Toompuiesteelt. "Tõenäoliselt hõivavad parklasse planeeritud äripinnad kummivahetuspunkt, remonditöökoda ja autopesula," ütles Aas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474