3. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänassilma tehnopargi arendaja plaanib Saku valda 5000 elanikuga asumit

Harjumaal asuva saja elanikuga Lokuti küla asemel võib kümne aasta pärast laiuda 1600 eluasemega alevik, kui Saku vald kiidab heaks Tänassilma tehnopargi arendaja, OÜ Mergo Holding esitatud arenguprojekti.

Saku abivallavanem Kalle Pungase lausus Eesti Päevalehele, et arendaja ideega nõustumine tähendaks, et Viljandi maantee ääres laiuva Lokuti küla maadele kerkib valla kolmas alevik. Visiooni järgi tuleb 200 hektarile kahe aasta eest kinnitatud detailplaneeringus ette nähtud ligi 300 elamu asemel 1600 eluaset. “See tähendab juba Saku suurust 5000 elanikuga alevikku,” ütles Pungas.

Ametlikku detailplaneeringu algatamise taotlust pole arendaja vallale seni esitanud, küll on aga edastanud projekti plusse ja miinuseid tutvustava põhjaliku analüüsi, mille järgi tuleb samaaegselt elamuehitusega lahendada töökohtade probleem, rajada kool, lasteaiad, haljas- ja rohealasid, ühiskondlikke hooneid ning korralik teedevõrk.

Mergo Holdingu juhatuse liige Tõnu Soodla ütles, et 205 hektaril laiuv ala on varasema detailplaneeringuga jagatud 400 kinnistuks ja krundipiiride muutmist pole kavas, kuid “sulaselge patt oleks 5600-ruutmeetrist krunti panna ühe eramaja alla”.

Arendaja hinnangul oleks üksikelamukrundid võimalik hoonestada ka vaid paarismajadega, kuid kolmekorruseliste soklikorrusega korrusmajade lisamine aitab tulevasi hoolduskulusid veelgi alla tõmmata. “On suur vahe, kas maksta hoolduse eest 300 või 1500 krooni maja kohta,” märkis Soodla.

Projekti eestvedaja osaühing Masterbuilders on valmis alustama järgmisel aastal kommunikatsioonide rajamisest, esimese ehitise loodab arendaja püsti panna 2008. aastal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474