5. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste külla Venemaal tuleb 4 miljardi kroonine olümpiakeskus

Sotši lähedal Krasnaja Poljanas (Punane Lageda) algab kevadel olümpia-mäesuusakeskuse ehituse aktiivne faas. Ehituse kogumaksumus on 300 miljonit USA dollarit ehk 3,7 miljardit krooni.

Ettevõtja, valdusfirma Interros, teatel rajatakse 55 mäesuusarada 15 tõstukiga, edastas eile agentuur Interfax. Interrosi tütarfirma "Roza Hutor" ("Roositalu") juhi Nina Zagorulko sõnul on projekti lisandunud mitmeid olümpiaobjekte ja ettevõtmise kogumaksumus ületab 300 miljonit USA dollarit (3,7 miljardit krooni). Tema teatel on kõik vajalikud, sh. ökoloogilised uuringud tehtud, load olemas ja ettevalmistustööd ehitusplatsil alanud.

Eesti väljarändajad asusid Lõuna-Venemaale Krasnaja Poljanasse 120 aastat tagasi, nende järeltulijaid elab seal tänini. Muuhulgas on asunduses viibinud kirjanik A.H. Tammsaare ning seal asub tema majamuuseum. Sotši pürgib 2014. aasta taliolümpia korraldajaks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474