5. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i loojate TV-saadete vaatamise projekt on nüüd avalik

Skype'i loojad Niklas Zennström ja Janus Friis alustasid oma nn Veneetsia projekti avalikustamist.

Veneetsia projekt on tarkvara, mis võimaldab professionaalseid TV-programme jm videoid edastada internetis, kirjutas Business Week.

Suvel avati Veneetsia projekti veebileht www.theveniceproject.com 100 testijale. Novembri keskel laiendatakse beeta-testi mitmekordselt. "Kõik võivad selle tarkvara alla laadida aasta lõpus," lubas Friis.

Praegune projekti nimi asendatakse uue kaubamärgiga, kuigi Friis ei avalikustanud millisega.

Hetkel käivad läbirääkimised telekanalitega, et nad avaldaksid oma täispikad saated veebilehel. "Inimesed armastavad televisiooni, kvaliteetseid saateid ja nad armastavad ka internetti, me lihtsalt püüame ühendada parimat neist kahest," ütles Friis.

Algatuseks peavad programmi kasutajad alla laadima tarkvara ja selle oma arvutisse installima, kui arvuti käivitub, ühendab tarkvara veebiküljega ja avab ekraanisuuruse akna, et näidata väga hea kvaliteediga videoid.

Kuigi tarkvara teeb su arvutist midagi televiisori sarnast, on selle võimalused tohutult suuremad. Ekraanil hiirt liigutades ilmuvad tööriistamenüüd: stop, paus, keri edasi-tagasi, videote otsimine jne.

Veneetsia projekt ei ole failijagamisprogramm, see põhineb peer-to-peer tehnoloogial, mis kasutab kasutajate arvuteid, mitte keskseid servereid. Kasutajad ei lae videoid alla, vaid vaatavad neid otse. Nii on kasutajatel raskem materjali ebaseaduslikult kopeerida ja levitada.

Turul on juba ka omajagu konkurentsi, veebilehed nagu MySpace, YouTube, VideoEgg, Veoh jt võimaldavad samuti videote edastamist interneti.

Friis ja Zennstrom jätkavad Skype`ga ja eBay aitab neil Veneetsia projekti arendada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474