10. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljar Arakas: Tallinna ei tasu võrrelda miljonilinna Riiaga

Selle aasta juulist kuni septembrini on Riias kinnisvarahinnad tõusnud kuni 15 protsenti. Arco Vara tegevjuht Viljar Arakas ei näe hetkel Baltimaade pealinnas Riias kinnisvara hindade pidurdumist.

"Riia kesklinnas on rekordiliselt vähe büroopindasid. Büroorentide hinnad ületavad Tallinnat kaarega. Kuna pindu on vähe, siis on hinnad laes, pakkumine ei jõua nõudlusele järele," kommenteeris Arakas Riia kinnisvarahindade tõusu ärimaadel.

Riia kesklinn on Arakase sõnul täisasustatud, klassikalises ja magusamas vanalinnas on pakkumisi vähe.

"Kuna pakkumisi on vähe, siis liigutakse kesklinnast välja. Hetkel küll hindade pidurdumist näha pole," ütles Arakas ning lisas, et tõenäoliselt jätkub hindade tõus nii ärimaade kui ka eluasemepindade turul.

Kui varasemalt oli Läti kinnisvara hindade tasemelt olnud Eestist maas, siis nüüd on vahe kõvasti vähenenud.

"Riia on Baltimaade pealinn, mis tõmbab nii inimesi kui ka raha. Riia kesklinnas on kinnisvarahinnad võrreldes Eestiga kohati kõrgemad. Sama hinnatase on aga magalates ja uusrajoonides," täpsustas Arakas.

Riia kinnisvaraturu hindade suurimateks mõjutajateks peetakse kohaliku kinnisvarabüroo Realia andmetel kinnisvaraärimehi, kes ostavad kokku maid, et neid siis tulevikus kasuga maha müüa, mis tõstab hinnad omakorda lakke. "Seda ma väga ei oska kommenteerida. Kui müügid toimuvad maad väärtustamata, spekulatsiooni korras, siis võib see tõsi olla. Kuid ma ei tähtsustaks seda üle. Ei tasu võrrelda armast Tallinna miljonilinna Riiaga," kommenteeris Arakas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474